Miljoona jäi jakamatta Vegasissa

Adam Cianciarulo ajoi Monster Energy Cupin voittoon Las Vegasissa.
Kuva
FELD
Miljoona jäi jakamatta tänä vuonna Las Vegasissa, mutta siitä huolimatta kisan voittoon ajanut Adam Cianciarulo kuittasi tililleen 100 000 dollaria.

Monster Energy Cup kaasuteltiin jälleen Las Vegasin pimeässä illassa. Tänäkin vuonna jaossa oli miljoona dollaria sille kuljettajalle, joka voittaisi illan kaikki kolme finaalia. Jos kukaan ei voittaisi kaikkia kolmea finaalia, oli illan yhteiskilpailun voittajalle luvassa 100 000 dollaria. Yhteensä palkintorahaa oli jaossa 250 000 dollaria.

Ensimmäisen finaalin startti meni Adam Cianciarulon nimiin ja ensimmäistä kilpailua isossa luokassa ajanut Cianciarulo nappasikin heti parin sekunnin johdon, kunnes kaatui ja menetti pelin voiton suhteen. Vince Friese otti johdon haltuunsa, ennen kuin Eli Tomac ohitti hänet finaalin lopussa ja ajoi voittoon. Cianciarulo ajoi toisena maaliin ja Malcolm Stewart kolmantena.

1.finaalin tulokset:

 1. Eli Tomac
 2. Adam Cianciarulo
 3. Malcolm Stewart
 4. Vince Friese
 5. Justin Barcia
 6. Jeremy Martin
 7. Tim Gajser
 8. Chad Reed
 9. Benny Bloss
 10. Kyle Chisholm

Toisen finaalin startin otti nimiinsä, radoille paluun tehnyt, Jeremy Martin. Martin menetti johdon kuitenkin muutaman kurvin jälkeen Frieselle, jonka perässä tullut Tomac otti nopeasti kakkospaikan haltuunsa. Tomac menetti mahdollisuutensa miljoonaan kaaduttuaan hetken kuluttua. Finaalin puolessa välissä Stewart ohitti tiimikaverinsa ja ajoikin finaalin voittoon. Huonon startin ottanut Cianciarulo nousi lopussa toiseksi ja Tomac puolestaan kolmanneksi.

2. finaalin tulokset:

 1. Malcolm Stewart
 2. Adam Cianciarulo
 3. Eli Tomac
 4. Tim Gajser
 5. Vince Friese
 6. Jeremy Martin
 7. Benny Bloss
 8. Justin Barcia
 9. Tyler Bowers
 10. Justin Starling

Kolmanteen finaalin mennessä tilanne oli täysin auki, kun kaikki kolme kärkikuljettajaa olivat tasapisteissä kärjessä. Cianciarulo nappasi startin nimiinsä ja sai pian peräänsä Tomacin, joten taistelu oli valmis. Stewart oli startin jälkeen viidentenä, joten hänen tilanteensa voiton suhteen näytti huonolta. Tiimikaverit Cianciarulo ja Tomac taistelivat tasaisesti koko erän ajan, mutta Tomac ei onnistunut ohittamaan Cianciaruloa. Näin ollen uransa ensimmäistä ison luokan kilpailua ajanut Cianciarulo otti heti ensimmäisen voiton. Tomac oli finaalin ja samalla koko kilpailun kakkonen. Stewart nousi puolestaan finaalin aikana kolmanneksi ja oli samalla yhteistulosten kolmas.

3. finaalin tulokset:

 1. Adam Cianciarulo
 2. Eli Tomac
 3. Malcolm Stewart
 4. Tim Gajser
 5. Vince Friese
 6. Justin Barcia
 7. Benny Bloss
 8. Aaron Plessinger
 9. Justin Starling
 10. Chad Reed

Kilpailun lopputulokset:

 1. Adam Cianciarulo
 2. Eli Tomac
 3. Malcolm Stewart
 4. Vince Friese
 5. Tim Gajser
 6. Justin Barcia
 7. Benny Bloss
 8. Jeremy Martin
 9. Chad Reed
 10. Tyler Bowers