Mestaruudet katkolla Konnevedellä

Teksti
Eemil Pohjola on matkalla kohti kahta Suomen mestaruutta.
Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarjassa ollaan siinä vaiheessa, että mestaruudet alkavat varmistua. Sarjan toiseksi viimeinen kisa ajetaan Konnevedellä.

E1-luokassa Hugo Svärd on tehnyt tasaista jälkeä. 31 pisteen johto sarjassa tarkoittaa sitä, että Svärdille riittää lauantaina toinen sija mestaruuden varmistamiseksi jo ennen kauden päätöstä. Pistekakkosena on Albert Juhola, joka on puristanut 21 pisteen eron kolmantena olevaan Jussi Arvajaan. Pisteissä neljäntenä on Niko Puotsaari. Hänellä on pronssiin vain 10 pisteen takamatka, joten kaikkia mitaleita ei kannata ainakaan vielä jakaa edes ennusteissa.

E2-luokassa mestariksi kruunataan Peetu Juupaluoma, kunhan mies ajaa yhdeksäntenä maaliin. Ero toisena olevaan Eetu Puhakaiseen on 44 pistettä. Muut mitalisijat ovat täysin auki, sillä Puhakaisen takana kolmantena on Dick Bergman. Eroa Puhakaiseen on vain viisi pistettä. Myös Jaakko Rinkinen omaa mahdollisuuden mitaliin, sillä hän on 14 pisteen päässä Bergmanista.

Ottaako Pohjola kaksi mestaruutta

E3-luokassa kaksi on ylitse muiden. Eemil Pohjola on tehnyt kauden aikana 24 pisteen eron Antti Hänniseen, joten jos Pohjola on Hännisen edellä lauantaina ja molemmat ovat pisteillä, varmistuu mestaruus. Hännisen ero kolmantena olevaan Ville Meisolaan on 31 pistettä, joten Hännisen hopea vaikuttaa kohtuullisen varmalta.. Pronssista mitalia tavoittelevat vielä myös Juha-Pekka Tirkkonen ja Antti Ahtila. Tirkkosella on matkaa pronssiin 14 ja Ahtilalla 18 pistettä.

Yleismestaruus vaikuttaisi olevan vahvasti menossa niin ikään Eemil Pohjolalle. Ero toisena olevaan Peetu Juupaluomaan on 33 pistettä, joten Juupaluoma voittaessa Pohjolalle riittää kahdeksas sija mestaruuteen. SM-hopeasta sen sijaan käydään vielä tiukka vääntö Juupaluoman ja pisteissä kolmantena olevan Antti Hännisen välillä. Kaksikon ero toisiinsa on vain kuusi pistettä. Myös Hugo Svärdillä on mahdollisuus pronssiseen mitaliin, sillä ero kolmantena olevaan Hänniseen on nyt 13 pistettä.

Naisissa ja nuorissa tiukkaa

Naisten luokassa pakka on täysin levällään, eikä yksikään mitalisija ratkea vielä Konnevedellä. Viivi-Maria Mäkinen tulee paikalle sarjakärkenä, mutta ero Janette Mieloseen ja Iina Turkkiin on vain 10 pistettä. Mielonen ja Turkki ovat tasapisteissä ja pisteissä neljäntenä oleva Riina Lampinen on vain 8 pisteen päässä kakkospaikasta, joten ratkaisut siirtyvät sarjan päätökseen Mikkeliin.

U20-luokan tilanne on mestaruuden suhteen myös täysin auki. Albert Juhola johtaa sarjaa, mutta vain neljän pisteen turvin ennen Niko Puotsaarta. SM-pronssissa on vahvimmin kiinni Oskari Vuori, mutta ero kakkospaikkaankin on jo 32 pistettä. Luka Ylijoki ja Tiitus Enjala ovat pisteissä seuraavina, mutta piste-ero pronssiin on jo sen verran suuri, että ajamalla tuota eroa tuskin enää kiinni kurotaan.

Konnevedellä ajetaan reitti, joka on pituudeltaan noin 50 kilometriä. Maastokokeita reitillä on kaikkiaan neljä ja reitti kierretään kolmeen kertaan. Ensimmäiset kilpailijat lähtevät liikkeelle kello 9.00. Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Leikkiharjuntie 10, 44300 Konnevesi.