Mestaruudet jaettiin ensimmäisissä kisaerissä

Jere Haavisto juhli Suomen mestaruutta ensimmäisen erän jälkeen.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin Suomen mestaruudet menivät jakoon tänään Orimattilan ensimmäisissä kisaerissä.

MXD-luokan ensimmäisen erän voitto meni Melissa Mäntylällä, joka epäonnistui täysin startissa ja lähti viimeisenä matkaan. Toiseksi erässä ajoi Janette Mielonen, joka johti erää alussa. Erän kolmas oli Hanna Mertsalmi, joka ei onnistunut myöskään startissa parhaalla mahdollisella tavalla. Mertsalmen kolmas sija riitti hänelle varmistamaan Suomen mestaruuden ennen päätöserää.

MX125-luokassa Kasimir Hindersson oli odotetusti avauserän ykkönen. Samalla Hindersson varmisti luokan Suomen mestaruuden. Toinen avauserässä oli Arttu Sahlsten ja kolmas Eemil Pesonen.

MX2-luokassa Sampo Rainiolle olisi riittänyt varman päälle maaliinajo, mutta Rainio nappasi mestaruuden erävoiton merkeissä. Erässä toinen oli Mauno Nieminen ja kolmas Matias Vesterinen.

MX1-luokassa Jere Haavisto jatkoi voittoputkeaan ja varmisti samalla Suomen mestaruuden. Toinen erässä oli Juuso Matikainen ja kolmas Pekka Nissinen. Emil Silander joutui keskeyttämään erän. Silander kaatui rajusti ja sen seurauksena hänen pyöränsä oli niin sanotusti solmussa, eikä ajaminen enää luonnistunut.

Toiset erät Orimattilassa käynnistyvät hetken kuluttua.