Mestarit messuilla

Remes lähtee tällä kaudella tavoittelemaan neljättä maailmanmestaruuttaan, tosin nyt TM on vaihtunut Yamahaan. Vielä on luokka vähän auki, siinä on kaksi vaihtoehtoa. Testit jatkuvat talven aikana ja myöhemmin päätetään sitten luokka, Remes kertoi.
Kuva
Sami Salonen
Iso joukko Suomen kovimpia moottoripyöräurheilijoita kokoontui tänään MP-messuille kertomaan kauden 2019 suunnitelmistaan.

Off road -lajeista paikalla olivat enduron kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes, hallitseva enduron Euroopan mestari Roni Kytönen, joka tavoittelee tällä kaudella sarjan mestaruutta uudessa luokassa, motocrossin Suomen mestari Jere Haavisto, joka tulee kisaamaan alkavalla kaudella MM- ja EM-sarjoissa italialaistiimissä, jalkapallotähti Sami Hyypiä, joka löysi ”eläkevuosinaan” motocrossin sekä motocrossin EM-osakilpailuvoittaja Miro Sihvonen, joka ajaa tulevalla kaudella SM-sarjan sekä MM-osakilpailuja.

Pikkuluokan Euroopan mestari Roni Kytönen ajaa tämän kauden pikkunelarilla ja WESS-sarjan osakilpailuja. Lisäksi ohjelmassa on enduron EM:ää ja crossin SM-sarjaa.
Pahasta loukkaantumiskierteestä kuntounut Miro Sihvonen pääsee vihdoin terveenä tositoimiin. Mies keskittyy SM-sarjan lisäksi ajamaan nipun valikoituja MM-osakilpailuja.
Trialin seitsemänkertainen Suomen mestari Timo Myöhänen aikoo jatkaa mestaruuksien määrän kasvattamista myös kaudella 2019.
Jere Haavisto kisaa kaudella 2019 motocrossin MM- ja EM-sarjoissa italialaistiimissä Yamahalla. Ensi viikolla testataan Italiassa tiimin kanssa ja sitten päätetään, ajanko Euroopan MM-osakilpailut vai EM-sarjan, kertoo Haavisto.
Sami Hyypiä kilpaili jo viime vuonna motocrossin MXV45-luokassa ja aikoo myös tänä vuonna jatkaa hyväksi havaitsemansa lajin parissa. Kyllä minä meinasin vetsku cupin nyt ajaa ja varmaan jotain muutakin. Just tulin Kalifornian treenleiriltä, joten kova valmistautuminen on päällä, Hyypiä naurahtaa.
Kuva
Sami Salonen