Matikaiselle viimein Suomen mestaruus

Juuso Matikainen otti Suomen mestaruuden.
Kuva
Jani Hovi
Juuso Matikainen nappasi Porissa MX1-luokan Suomen mestaruuden.

Urallaan usean kerran SM-hopealle aikuisten luokissa ajanut Juuso Matikainen kirkasti viimein mitalin värin kultaiseen, Yyterin historian viimeisessä kisaerässä.

Harri Kullas otti toisen erän MX1-luokan toisen erän startin nimiinsä, ennen Juuso Matikaista, Iiro Laitosta ja Karel Kutsaria. Kullas teki heti kahden kierroksen aikana 10 sekunnin eron toiseksi nousseeseen Kutsarin. Myös Mägi oli ohittanut Matikaisen, joka tuli neljäntenä. Viides oli Matikaisen tiimikaveri Roni Salin, joka oli jo  10 sekunnin päässä Matikaisesta.

Kun erää oli ajettu 15 minuuttia, oli Kullaksen johto Kutsariin 23 sekuntia. Mägi oli 10 sekunnin päässä Kutsarista kolmantena. Matikainen puolestaan kaasutteli 20 sekunnin päässä neljäntenä, joka riittäisi hänelle hyvin mestaruuteen. Santtu Tiainen oli noussut viidenneksi, mutta hän oli jo 15 sekunnin päässä Matikaisesta.

Kullas ajoi vakuuttavasti erän voittoon ennen Kutsaria ja Mägi. Matikainen ajoi neljänneksi ja varmisti samalla Suomen mestaruuden ennen Kutsaria. Mägi oli SM-pronssilla.

MXC/A-luokan toinen erä meni ensimmäisen tavoin Kasimir Hinderssonille. Erän jälkeen Hindersson piteli kättään, kaaduttuaan erän puolen välin jälkeen. Erän toiseksi ajoi Kaapo Kalatie ja kolmanneksi Nico Stenberg. Hindersson varmisti mestaruuden jo Alavudella ja Stenberg hopean Porin ensimmäisessä lähdössä. Luokan pronssi varmistui viimeisessä erässä ja se meni Jimi Laitiselle.