Matikainen ja Laakso tuplavoittoihin Salossa

Juuso Matikainen voitti TOP250-luokan tänään Salossa.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin SML Loukko.com MX-liigan neljännessä osakilpailussa MX TOP250 Open -luokan voittoon ajoi Juuso Matikainen ja MXQuad-luokan paras oli Niko Laakso.

Motocrossin SML Loukko.com MX-liigassa ajetaan tällä kaudella seitsemän kisaviikonloppua. Sarjan neljäs osakilpailu ajettiin Salossa Kavilannummen motocrossradalla Turun Moottorikerhon isännöimänä. Tällä kertaa kilpailu poikkesi ajojärjestykseltään normaalista, kun lauantaina radalle pääsivät MX TOP250 Open luokan kilpailijat. Myös MXQuad-luokan kilpailijat kisasivat SM-pisteistä lauantaina.

MX TOP250 Open A -ryhmässä oli mukana lähes koko Suomen kärkikaarti, ajettiinhan Kavilannummella päivää aiemmin Speedcrossin Suomen mestaruudesta. Kärkinimistä ainoastaan mestariksi ajanut Jere Haavisto ei tämän päivän kisaan osallistunut.

Ensimmäisessä erässä Pekka Nissinen onnistui startissa parhaiten ja veti joukkoa kaksi kierrosta. Takaa tuli kuitenkin Juuso Matikainen joka ohitti Nissisen kolmannella kierroksella ja ajoi erän voittoon. Nissinen ajoi maaliin runsaat viisi sekuntia myöhemmin ja oli erän kakkonen. Kolmanneksi sijoittui aika-ajossa parhaasta vauhdista vastannut Mauno Nieminen.

Toisen erän aloitti jälleen parhaiten Pekka Nissinen. Pitkään ei Nissinen kuitenkaan saanut kärjessä ajaa, sillä Juuso Matikainen puristi kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella. Tämän jälkeen peli olikin selvä, sillä kärkikaksikko meni menojaan, jättäen muut taistelemaan kolmospaikasta. Matikainen ajoi kärjessä pitäen Nissisen sopivan matkan päässä takanaan ja otti toisenkin erän voiton. Nissinen oli jälleen erän kakkonen ja Mauno Nieminen kolmas, kuten ensimmäisessä erässäkin. Näin päivän yhteispisteissä voittaja oli Matikainen, toiseksi sijoittui Nissinen ja kolmanneksi Nieminen. 

TOP250 B -ryhmässä Kristian Mikkola ajoi kummassakin erässä toiseksi ja se riitti päivän voittoon. Toiseksi sijoittui Olli-Pekka Hörkkö. Hän ajoi eräsijat 1 ja 3. Päivän kolmonen oli Antti Palmgren eräsijoilla 4 ja 1.

TOP250 C -ryhmässä kolmen kärki oli sama molemmissa erissä. Podiumille noustiin järjestyksessä Jesse Katainen, Fredrik Lindström ja Sasu Koivunen.

TOP250 D-ryhmässä Luka Ylijoki otti kaksi erävoittoa ja oli luonnollisesti päivän voittaja. Matias Kuhno oli toinen oltuaan molemmissa erissä kakkonen. Kolmanneksi sijoittui Joonas Järvinen. Hän ajoi eräsijat 3 ja 7.

Laaksolle Quadien täydet SM-pisteet

MXQuad-luokassa oli vuorossa kauden kolmas SM-osakilpailu. Max Karilainen ja Niko Laakso tulivat tasapisteissä Saloon. Ensimmäisessä erässä Laakso ottikin johtopaikan heti alussa haltuunsa. Miko Väisänen ajoi toisena kolme kierrosta, kunnes Karilainen nousi kakkospaikalle ja alkoi jahdata kärjessä ajavaa Laaksoa. Tiukka kisa päättyi kuitenkin Laakson voittoon. Karilainen oli toinen ja Väisänen kolmas. Neljäntenä ruutulipulle ajoi Jarko Kangasniemi ja viidentenä Tuomas Kuivamäki.

Toinen erä käynnistyi aivan ensimmäisen lailla. Laakso otti parhaan startin ja sai peräänsä Väisäsen ja Karilaisen. Kisa jatkui todella tiukkana kärkikolmikon ollessa vain kolmen sekunnin sisällä, mutta järjestys kärjessä ei vain vaihtunut, kun kukaan ei sortunut virheeseen. Erän lopulla kärkikolmikosta tuli nelikko, kun vielä Petri Kares liittyi joukkoon. Laakso voitti erän lopulta vajaan kahden sekunnin turvin ennen Väisästä. Karilainen oli kolmas, Kares neljäs ja viidentenä ruutulipulle ajoi Katariina Sarvikas. Päivän voittaja kahdella erävoitollaan oli siis Niko Laakso. Miko Väisänen ja Max Karilainen päätyivät tasapisteisiin, mutta päivän kakkonen oli Väisänen paremman toisen erän ansiosta ja Karilaiselle päivän kolmossija.

SML Loukko.com MX-liiga jatkuu huomenna Salossa, jolloin vuorossa ovat nuorimpien harrastajien luokat.

Päivän täydelliset tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/2007804