Matikainen: ”Ensimmäinen erävoitto MX1-luokassa tuntui hyvältä”

Juuso Matikainen otti uransa ensimmäisen MX1-luokan erävoiton eilen Alavudella.
Kuva
Jani Hovi
Juuso Matikainen ajoi Alavudella uransa ensimmäiseen MX1-luokan SM-erävoittoon. Samalla hän nousi myös SM-pistejohtoon.

- Oli ihan hyvä päivä. Heti aika-ajossa aamulla tuntui ajo ihan hyvältä, vaikka tipuinkin kolmoseksi siinä lopussa. Ajo oli kuitenkin ihan hyväntuntuista ja rentoa ja hyvinhän ajo sitten kulki koko päivän.

Avauserässä otit parhaan startin ja menit heti muilta karkuun?

- Sain heti hyvän rytmin päälle ja pääsin jo alkukierroksilla tekemään hiukan rakoa muihin. Sen jälkeen pystyin ajamaan suhteellisen rennosti. Oli aika nappi erä.

Olet yleensä aika rauhallinen, mutta sen ensimmäisen erän jälkeen tuuletit voittoa oikein kunnolla. Se oli ilmeisesti sinulle aika tärkeä voitto?

- Olihan se tärkeä. On niin tiukkaa noissa pisteissä. Voiton ja kakkossijan ero on kuitenkin kolme pistettä ja sitten mennään kahden pisteen eroille, niin voitto on tärkeä. Tämä oli myös ensimmäinen erävoittoni ikinä MX1:ssä, niin tuntuihan se hyvältä.

Varmasti sekin lämmittää mieltä, että siirryit myös SM-pistejohtoon?

- Parilla pisteellä kyllä, mutta eihän tässä mitään ole ratkaistu, vaan kaikki on ihan auki. Parempi se kuitenkin on näin päin kuin toisin päin.

Imatralla puhuit, että sinulle on tullut vauhtia lisää, mutta kunto ei oikein kestänyt. Täällä vauhti jatkui kuitenkin koko erän ajan?

- Se on aika paljon siitä kiinni, millaisen rytmin ajoon saa. Täällä oli hyvä flow päällä koko ajan, niin se säästi voimia kun ei kampea koko ajan jostain penkasta yli. Ihan hyvin jaksoin ajaa.

Mitä mieltä olit radasta? Se on ilmeisesti ollut joskus raskaammassakin kunnossa?

- On se varmasti ollut. Järjestäjä tykkää näköjään lanailla täällä aika paljon. Tuolla takana oli pehmeää hiekkaa ja hirveän isoja maakiviä. Pari kertaa meinasi lähteä tuolla takana, mutta rata oli kyllä ihan ok.

Jos puhutaan tulevasta, niin miten Yyterin rata sopii sinulle?

- Siitä on aika monta vuotta kun ole viimeksi ajanut siellä, mutta tykkään ajaa hiekalla ja se taitaa olla aika pehmeää hiekkaa, niin kyllä sen pitäisi hyvin sopia.