Mäntylä kolmas naisten 125-luokassa

Kuva
WS Junior Racing
Melissa Mäntylä kaasutteli kolmanneksi 125-kuutioisten luokassa, kun naisten EM-sarja jatkui Virossa.

Naisten EM-sarja jatkui viikonloppuna Pärnun helteessä. Alkukauden todella hyvät osallistujamäärät kokivat romahduksen Virossa, kun kilpailun aika-ajoissa oli mukana vain 20 kuljettajaa ja heistäkin yksi jätti molemmat kisaerät ajamatta. Suomalaisia kilpailussa mukana oli neljä, kun sarjan vakiokiertäjät Melissa Mäntylä ja Hanna Mertsalmi saivat seurakseen Ria Virtasen ja Hanna Reinolan. Lisäksi suomalaisille tutuista kuljettajista mukana on myös SM-sarjaa kiertävä virolainen Carita Lomp.

Viikonlopun paras suomalainen kuljettaja oli aiempien kilpailujen tapaan Mäntylä. Mäntylä kaatui ensimmäisen erän startissa, mutta nousi lopulta erän aikana sijalle 10. 125-kuutioisten pyörien kuljettajista hän oli kolmas. Toisessa erässä Mäntylän startti onnistui paljon paremmin ja hän ajoi pari ensimmäistä kierrosta koko erän viidentenä, johtaen 125-kuutioisten luokkaa. Erän edetessä Mäntylä kuitenkin menetti sijoituksia ja oli maalissa koko porukan yhdeksäs, ollen jälleen 125-luokassa kolmas.

Kova helle kilpailuissa oli raskasta. Ensimmäisessä erässä annoin kaikkeni. Toinen erä oli ajollisesti tasaisempi. Taso oli kilpailuissa kova. Podiumille nousin kolmantena, joten ajooni olen tyytyväinen, Mäntylä iloitsi

Mertsalmi tuskaili huonojen starttien kanssa ja toisessa erässä hänen eturenkaansa tyhjeni parin ajetun kierroksen jälkeen. Mertsalmi oli ensimmäisessä erässä 13. ja toisessa erässä 14. Virtanen ajoi ensimmäisessä sijalle 16 ja toisessa hän oli 18. Reinola oli puolestaan ensimmäisessä erässä 17. ja toisessa erässä 19. Lomp oli ensimmäisessä erässä 14. ja toisessa erässä 15.

Päivän totaalissa Mäntylä 10. ja samalla 125-luokassa hän oli kolmas. Mertsalmi oli totaalin 13. ja Lomp 14. Virtanen oli puolestaan 17. ja Reinola 19.