Mäntylä kakkonen 125-kuutioisten luokassa

Kuva
Jani Hovi
Melissa Mäntylä kaasutteli toiseksi sunnuntaina naisten EM-motocrossin 125-kuutioisten luokassa. Hanna Mertsalmi onnistui puolestaan hyvin kisan ensimmäisessä erässä.

Naisten motocrossin EM-sarja jatkui viikonloppuna Liettuassa, jossa mukana oli tuttuun tyyliin suomalaisista Melissa Mäntylä ja Hanna Mertsalmi. Kilpailussa oli mukana yhteensä 18 kuljettajaa, joista 10 ajoi 125-kuutioisilla pyörillä.

Ensimmäisen kisaerän voittoon ajoi Iso-Britannian Lucy Barker, ennen Ruotsin Elsa Andersson-Lofia ja Itävallan Elena Kapsameria. Melissa Mäntylä oli erän seitsemäs ja kolmas 125-luokan kuljettajista. Hanna Mertsalmi oli myös hyvässä vauhdissa ja erässä 11. 

Barker jatkoi voittojen tiellä myös toisessa erässä. Kapsamer oli erän kakkonen ja Tanskan Laura Raunkjär kolmas. Mäntylä oli erän seitsemäs ja ensimmäisen erän tapaan kolmas 125-kuutioisilla ajavista kuljettajista. Mertsalmi sortui erässä yliyrittämiseen, jonka takia ajo ei ollut ensimmäisen erän tasolla, hänen ajaessa maaliin sijalla 14.

Päivän totaali meni Barkerin nimiin, ennen Kapsameria ja Andersson-Lofia. Mäntylä oli totaalin kuudes ja Mertsalmi 13. Naisten EM-sarjassa jaetaan erikseen pisteitä ja sijoituksia 125-kuutioisilla pyörillä ajaville kuljettajille ja Mäntylä olikin Liettuassa tuon luokan kakkonen. Samalla Mäntylä on 125-kuutioisen sarjassa toisena, ollen koko sarjassa kahdeksantena. Mertsalmi on sarjassa 20.

Sarjan viimeinen kilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Saksassa, samana viikonloppuna kun Karkkilassa ajetaan SM-motocross.

Täydelliset tulokset.