Mahtava määrä kuljettajia Sipoossa

Kuva
Jani Hovi
Motocrosskausi jatkuu tulevana viikonloppuna Sipoossa ajettavalla kaksipäiväisellä SML Loukko.com MX-liigan toisella osakilpailulla.

Motocrosskuljettajat elävät kiireistä vuodenaikaa, sillä kilpailuja riittää joka viikonlopulle. Tulevana viikonloppuna ajetaan SML Loukko.com MX-liigan toinen osakilpailu Sipoon motocrossradalla. Kilpailuluokkia on paljon, mutta niin on kilpailijoitakin. Yhdeksässä eri kilpaluokassa menestystä lähtee hakemaan yhteensä 377 kilpailijaa.

Lauantai on nuorimpien päivä

Lauantai on varattu kokonaisuudessaan nuorimmille kilpailijoille. Pitkä kisapäivä käynnistyy harjoitus- ja aika-ajoilla jo kello 8:00. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 12:00 ja toiset erät ovat vuorossa kello 15:30.

MXE50 ja MX50 ovat kaikkein nuorimpien kilpailijoiden luokkia. Kilpailijat ovat 5-8-vuotiaita ja pyörät ovat MX50-luokassa 50-kuutioisia kaksitahtisia. MXE50-luokassa ajetaan vain sähkömoottoripyörillä. MXE50-luokkaa tukee Suomen Moottoriliitto. MXE50-luokka ajaa tällä kaudella Sipoon lisäksi myös Salon ja Kuopion kilpailuissa.

 

Lauantaipäivän Sipoossa käynnistävässä MXE50-luokassa on mukana 7 kilpailijaa.

MX65-luokassa kilpailijoiden ikä on 7-12 vuotta ja pyörät ovat alle 65-kuutioisia. Mukaan on ilmoittautunut kaikkiaan 84 kilpailijaa, joista viisi edustaa järjestävää seuraa, eli Sipoon Moottorikerhoa.

MXC/B- ja MXC/A-luokissa ajetaan joko alle 85-kuutioisella kaksitahtisella tai alle 150-kuutioisella nelitahtisella pyörällä. Kilpailijat ovat 10-15-vuotiaita. Kilpailijoita on ilmoittautunut yhteensä 94. MXCB-luokassa ajaa 86 kilpailijaa, joista viisi pääsee ajamaan kotiradallaan. MXC/A-luokassa on puolestaan 8 kilpailijaa. Sipoolaisten värejä tässä luokassa puolustaa Luca Väg.

Sunnuntaina myös SM-erät

Sunnuntaina radalle päästään isommilla ajopeleillä, kun vuorossa ovat aikuisten MX TOP250 Open-luokka, sekä MXSV- eli sivuvaunuluokka. Kilpailu on sivuvaunuluokan ensimmäinen SM-osakilpailu. Päivä käynnistyy harjoitus- ja aika-ajoilla kello 8:00 ja kisamielessä starttipuomi kaatuu ensimmäisen kerran kello 11:00. Toiset kisaerät käynnistyvät kello 14:30.

MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri ryhmässä, joista mielenkiintoisin on luokan A-ryhmä. Mukaan on ilmoittautunut vielä enemmän maan ykkösnimiä kuin edellisenä viikonloppuna ajetussa Hyvinkään osakilpailussa. Mukana on koko Hyvinkään kisan kärkinelikko voittaja Juuso Matikaisen johdolla. Sipoon oma kuljettaja Kimi Koskinen oli puolestaan Hyvinkäällä toinen, joten kotiradalta on lupa odottaa vaikkapa voittoa. Pakkaa tulee varmasti sekoittamaan myös Jere Haavisto, joka ei ollut mukana Hyvinkäällä, koska oli ajamassa samaan aikaan ensin lauantaina Viron mestaruusosakilpailua ja sunnuntaina Latvian mestaruusosakilpailua. Paikallisväriä luokassa edustaa yhteensä peräti 18 kilpailijaa.

Sivuvaunuluokassa, eli luokassa MXSV ovat jaossa kauden ensimmäiset SM-pisteet, joista lähtee kisaamaan kahdeksan kilpailijaparia. Mukana ovat kaikki viime kauden kotimaiset kärkinimet.

Liput tapahtumaan voi hankkia osoitteesta lippu.fi. Yhden päivän lippu maksaa 8 € ja molemmille päiville lippu maksaa 14 €. Portilta ostettuna liput maksavat 10 € ja 12 €. Alle 12-vuotiailla on alueelle vapaa pääsy.

 
Sipoon Motocrossrata sijaitsee osoitteessa Öljytie 618, Sipoo