Macdonald Toukokuunajon voittoon

Hamish Macdonald ajoi Toukokuun ajoi voittoon tänään.
Kuva
Pasi Järviö
Shercon tehdaskuljettaja Hamish Macdonald kaasutteli tänään Toukokuun ajon voittoon.

58. Toukokuunajo ajettiin tänään kesäisessä säässä Orimattilassa. Kisaviikolla kilpailun järjestäjät kokivat pienen takaiskun, kun yksi kilpailun erikoiskokeista jouduttiin perumaan lupa-asioiden takia ja näin ollen päivään mahtui vain kuusi maastokoetta.

Shercon tehdastiimin kuljettaja Hamish Macdonald saapui tällä viikolla Suomeen ja enduron nuorten luokkien kaksinkertainen maailmanmestari lähti mittaamaan vauhtiaan Toukokuunajoon. Kuten odottaa saattoi, oli Macdonald täysin ylivoimainen tänään. Uusiseelantilainen kellotti pohjat jokaiselle maastokokeella ja vei voiton neljän minuutin erolla Antti Hänniseen. Hugo Svärd oli kilpailussa kolmas, jääden 50 sekuntia Hänniselle. Albert Juhola oli neljäs ja Mika Karma viides.

B-luokan voitto meni puolestaan Teemu Hänniselle, Aatu Anttilan ollessa toinen ja Juho Kauppisen kolmas. Luokassa viidenneksi ajanut Tom Virolainen nappasi edellään olleiden kuljettajien tavoin nousupisteen ja samalla Virolaisen pistetili täyttyi, jonka johdosta hänestä tuli seuraava A-luokiteltu kuljettaja. C-luokan voitto meni Joonas Akkaselle, Aaro Lempiön ollessa toinen ja Marko Junnan kolmas. Samalla kärkikolmikko nousi B-luokkaan. B-luokkaan nousi myös Antti Tuominen, joka sai nousupistetilin täyteen.

V-luokkien osalta Orimattilassa jaettiin Suomen Cupin pisteitä. V40-luokan voittoon ajoi Mika Karma, perässään Juha-Pekka Tirkkonen ja Janne Mukkala. V50-luokassa voitto meni Antti Laineelle, Janne Suomisen ollessa toinen ja Timo Soanjärven kolmas. V60-luokassa Jussi Tuomisto oli ykkönen, ennen Kyösti Vihtaria ja Asko Köttöä.

Kilpailun tulokset.