Maailmantähdet Pariisissa

Kuva
Jani Hovi
Pariisin supercross kaasutellaan tulevana viikonloppuna ja tänä vuonna kisassa mukana nähdään todella kovan luokan kuljettajia.

Legendaariselta Palais Omnisports Bercy -areenalta vuonna 1984 alkunsa saanut Pariisin supercross ajetaan jälleen ensi viikonloppuna. Viimeisen kerran vuonna 2013 Bercyssä ajettu kilpailu kaasutellaan nykyisin Paris La Défense Areenalla, jossa se ajettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Tuossa välissä kilpailu järjestettiin Lillessä. Koronavuoden jälkeen kilpailu ajettiin viime vuonna varsin typistettynä, vain yhden päivän mittaisena. Tänä vuonna kilpailu palaa normaaliin nykyvuosien formaattiin, eli luvassa on kaksipäiväinen kilpailu, joka ajetaan lauantaina ja sunnuntaina.

Tällä kertaa kilpailussa mukana nähdään myös todella hyvä kattaus kuljettajia. Tänä vuonna Amerikassa supercross- ja motocrossmestaruuden voittanut Eli Tomac nähdään Pariisissa monen vuoden tauon jälkeen ja hän onkin yksi suurimmista voittajasuosikeista. Mutta kovan vastuksen Tomacille antaa varmasti kaksinkertainen supercrossmestari Cooper Webb, kotiyleisön suurin suosikki Marvin Musquin ja vielä ensi kauden tiimipaikkaa etsivä Ken Roczen. Tämä nelikko erottuukin muista SX1-luokassa. Heidän lisäksi esiin voidaan nostaa myös Justin Brayton ja Stuttgartin supercrossin viime viikonloppuna voittanut Cedric Soubeyras. Kisassa mukana nähdään myös suomalaisille tutut Alex Ray, Joan Cros ja Hugo Basaula. SX2-luokassa mukana nähdään Stuttgartin kärkikolmikko Lucas Imbert, Julien Lebeau ja Yannis Irsuti. Heille kovan vastuksen puolestaan heittää USA:n kolmikko Chris Blose, Justin Starling ja Cullin Park. Myös Australian Matt Moss mielii kärkiporukkaan mukaan.

Tänä vuonna kilpailun voi katsoa suorana lähetyksenä MXGP-TV -palvelun kautta, englanninkielisellä selostuksella. Molempien päivien kisapaketti maksaa 12,99 euroa. Lauantain tapahtumat käynnistyvät Suomen aikaa klo 20:00 ja sunnuntain puolestaan 16:00.

MXGP-TV -palvelu.