Maailmanmestarit ja nuoret haastajat tähdittävät Kalpalinnan sprinttiä

Samuli Puhakainen nähdään lauantaina kisaamassa Kalpalinnassa.
Kuva
Jani Hovi
Lauantaina Kalpalinnassa ajetaan kansallinen endurosprint-kilpailu, joka kerää mukaan kovatasoisen kuljettajajoukon.

Järjestyksessään kolmas Kalpalinna EnduroSprint kaasutellaan lauantaina Turengissa. Nimensä mukaisesti Kalpalinnan laskettelurinteen maastoissa ajettava kilpailu kerää mukaan yhteensä 221 kuljettajaa, joista A-luokissa ajaa 29. Tämä onkin kansalliseen kilpailuun poikkeuksellisen suuri määrä ja se kertoo kilpailun suosiosta. Tapahtumat Kalpalinnassa polkaistaan käyntiin aamulla kello 9.00, jolloin reitille lähtevät luokat C, V60 ja Naiset. Nämä luokat ajavat neljä kierrosta ja heidän urakkansa on ohi puolen päivän aikoihin. Kello 14.00 reitille starttaavat puolestaan A-, B-, V40- ja V50-luokkien kuljettajat. He puolestaan kiertävät reitin viiteen kertaan ja päivä saadaan päätökseen kello 17.30 aikoihin.

Tässä päivän aikataulu:

d

Kilpailussa nähdään mukana myös Suomen huippukuljettajia. Iltapäivällä ensimmäisenä reitille starttaa Eero Remes. Remeksen kanssa samalla minuutilla ovat lähtövuorossa Eemil Pohjola ja MM-sarjaa kiertävä Samuli Puhakainen. Luultavasti kilpailun voittotaistelu käydäänkin tämän kolmikon välillä. Kärkitaistoon mukaan mielivät varmasti myös Albert Juhola, Antti Ahtila, Niklas Laankoski ja Henry Olenius. Ei kannata unohtaa myöskään Marko Tarkkalaa, joka on varmasti elementissään Kalpalinnan hienoissa maastoissa. Lisäksi huomio kannattaa kiinnittää myös B1-luokassa ajavaan Petteri Silvaniin, joka nähdään pitkästä aikaa tositoimissa kisapoluilla.

Kilpailukeskuksen osoite on Kalpalinnantie, 14200 Turenki. Kisapaikalla on erillinen kahvila ja grilliteltta. Kilpailun reitti kiertelee aiempien vuosien tapaan aivan kisakeskuksen lähellä ja yleisön kannalta nähtävää riittää paljon.

Kilpailun lähtöluettelo

Kilpailun nettisivu