Loppusuora jäljellä

Teksti
Kuva
Miguel Pinochet
Sixin toiseksi viimeinen kilpailupäivä osoitti, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Epävarma ei kuitenkaan ollut USA, joka jyrää vahvasti kohti maailmanmestaruutta.

Sixin viimeinen pitkä kilpailupäivä ei aiheuttanut minkäänlaista murhetta koko viikon trophyjoukkueiden kisaa johtaneelle USA:lle. Mestaruus on nyt käytännössä sinettiä vaille valmis. Sen sijaan taistelu muista mitaleista päättyi sekä Italian että Espanjan osalta. Espanjan osalta se ratkesi siihen, että edellisenä päivänä kaatuessaan kätensä murtanut Jaime Betriu totesi ensimmäisen maastokokeen jälkeen, ettei pysty jatkamaan, koska ei voi pitää tangosta kiinni. Italian osalta mitalikamppailu päättyi päivän toiselle maastokokeelle, kun Kevin Cristino upotti pyöränsä reitin ainoaan jokeen, eikä remontti onnistunut millään. Toisena oleva Ranska on ennen päätöspäivää 14 minuuttia USA:n perässä, mutta kolmantena oleva Iso-Britannia on vain kahden minuutin päässä, joten järjestys voi vielä loppucrossilla muuttuakin.

- Tämä on ollut vaikea viikko ja varmasti yksi vaikeimmista Sixeistä, joita olen ajanut. USA oli meitä vahvempi tällä viikolla, mutta nyt keskitymme viimeiseen päivään, yritämme päästä maaliin ilman ongelmia, ja säilyttää kakkossijan,suunnitteli Ranskan joukkueen Loic Larrieu.

Neljäntenä jatkaa Chile ja viidentenä päätöspäivään lähtee Italia.

Kilpailun nopein kuljettaja oli jälleen Josep Garcia. Andrea Verona johti alussa, mutta joutui jälleen maalissa tunnustamaan Garcian 16 sekuntia nopeammaksi. Kolmanneksi parhaasta vauhdista vastasi Taylor Robert.

- Oli hienoa voittaa tänään, mutta joukkueen puolesta olen surullinen. Koska Jaume (Betriu) joutui keskeyttämään, menetimme mahdollisuuden taistella MM-mitalista. Olen kuitenkin nauttinut tästä Sixistä ja yritän viedä voittopokaalin kotiin huomenna, Garcia kertoi.

Uskomaton Ruotsi

Junioritrophyssa Ruotsi jatkoi tuttuun tapaansa ottamalla jälleen joukkueensa toimesta kolme kärkisijaa ja kasvattamalla johtonsa jo lähes 22 minuuttiin. Ranska pitää tukevasti hallussaan kakkospaikkaa, sillä kolmantena oleva USA on jäänyt jo seitsemän minuutin päähän. Argentiina on neljäntenä ja Tšekki viidentenä.

- Tämä oli hyvä päivä joukkueelle ja myös minulle, sillä tämä oli viikon paras tulokseni. Se antaa luottamusta siihen, että voin kilpailla tällä tasolla. Odotamme kaikki innolla huomista raskaan viikon jälkeen, jutteli USA:n joukkueen Mateo Oliveira.

Naisilla draamaa

Naisten trophyssa USA etenee kohti mestaruutta, vaikka joukkue on puolikuntoinen. Rachel Gutishilla on murtuneita kylkiluita ja olkapäävamma, Brandy Richardsilla puolestaan murtunut solisluu. Joukkue johtaa kuitenkin yli neljällä tunnilla, joten viimeisenä päivänä varmasti pyörät vaikka kannetaan maaliin. FIM LA -tiimi lähti päivään kakkossijalta ja oli vahvasti ajamassa MM-hopealle. Toisin kuitenkin kävi, kun Valeria Rodriguez hylättiin ulkopuolisen avun takia ja kakkospaikalle nousi Australia.

- Tämä on vasta ensimmäinen Sixini joten tämä on ollut minulle loistava oppimisviikko. Toivottavasti voin rakentaa tämän pohjalta itselleni uran, Australian joukkueen vasta 16-vuotias Danielle MacDonald suunnitteli.

FIM LA -tiimi jatkaa kuitenkin kolmantena ja on ajamassa pronssille, sillä neljäntenä oleva Ranska on yli neljän tunnin päässä. Viidettä sijaa pitää hallussaan Argentiina.

Ei yllätyksiä

Kerhojoukkueiden kilpailussa ei kärkipaikoilla yllätyksiä koettu. Johdossa jatkaa XC Gear, kuten on tehnyt koko ajan. Toisena on GTBN ja kolmantena Argentiina. Dynaset Hydraulics -tiimin Reijo Karppinen jatkaa sitkeästi kisaa kahdessa joukkueessa. Karppisen oma tiimi on sijalla 72 ja Team X lähtee päätöspäivään sijalta 40.

Tänään lauantaina kilpailijoilla on edessään enää perinteinen loppucrossi. Päivä käynnistyy kello 13.10 Suomen aikaa, jolloin ensimmäiset kilpailijat lähtevät kohti 16 kilometrin päässä olevaa loppucrossia. Kilpailun pitäisi aikataulun mukaan olla kaikkien osalta ohi kello 19.30.