LK-Racing kausikooste

Teksti
Kuva
Sami Salonen
Jääradan kausi 2018 on saatu päätökseen ja kuuden osakilpailun sarjat keräsivät noin 130 kuljettajaa.

Järjestäjät tekivät kovan työn alkutalven huonojen sääolosuhteiden takia, mutta kilpailukausi taas vietettiin kunnon talviolosuhteissa ja sen voidaan sanoa olevan poikkeuksellista vaikka palattaisiin ajassa vuosikymmeniä takaisin päin.

 

Kouvolan motocrossia edustavan veteraanikuljettajan Lasse Kurvisen mielipide radoista oli pääosin positiivinen ja kaikki radat olivat omalla tavallaan haastavia. Seinäjoen ja Konneveden radat haastoivat teknisyydellä ja kaarteita joutui ajamaan todella pitkään kovissa vauhdeissa, joissa kuljettajien ajolinjojen hakeminen näytti suurta roolia ohituksien onnistumisessa sekä myös jaksamisessa, piti puristaa loppuun saakka.

Turvallisuus nousi viimeisenä viikonloppuna varikolla puheenaiheeksi kahden kolarin johdosta, joka sinänsä kuuluu moottoripyöräurheiluun yhteislähdöissä. Pienen parannuksen Lasse tekisi pääsuoran jälkeiseen kaarteeseen, ettei kuljettajat sumppuuntuisivat ennen jarrutustilannetta liikaa.

Kilpailuerät antoivat todella tiukkoja sekunnin kymmenysten ja jopa sadasosien taisteluita niin kokeneiden A-luokan kuljettajien kuin B-luokan kuljettajienkin osalta. Katsojille kilpailupäivät olivat kauniissa talvisäässä varmasti nautinnollisia kokemuksia.

LK-racing Polaria valmennus- ja managerointitiimi palkitsi Pitkäjärven auto-osat Oy:n lahjoittamalla Castrol-tuotepaketilla B250 luokan nousupistekilpailun kaksi parasta. Tasapisteille ajaneille Miro Sopille ja Heikki Ojalehdolle toivotaan pienen voiteluannoksen avulla panostusta jatkossakin jäärataan.

Isossa B-luokassa Andre Park ja Eemeli Lahti nousivat voittojensa ansiosta A-luokkaan kesken kauden ja viimeisissä kahdessa kilpailuissa voitot menivätkin eri kuljettajille Jussi Elomäelle ja Riku Haapamäelle.

Sivuvaunujen Suomen Cup ratkaistiin kerrasta poikki kisassa Orivedellä ja toivoisi sivuvaunujen kilpailuja enemmänkin, koska kyseessä on erittäin näyttävää ajoa ja mahtavia soundeja tarjoava laji. Suomen Cupin voitti pari Jani Aronen/ Jussi Veräväinen, hopealle ajoi Sami Åman/ Antti Soitiala ja pronssille Roy Lindgren/ Niko Tynnilä.

Konneveden kilpailussa Kouvolan motocrossin tuore veteraanien Suomen Cupin mestari Lasse Kurvinen lähti pitkän harkinnan perusteella haastamaan viimeisessä osakilpailussa nuorempiaan SM A450 luokkaan.

Team Motopalvelua edustava Lasse ajoi kohtuullisen lähdön saattelemana pitkään kolmantena, joutuen peittelemään ajolinjoilla takaa haastavia kuljettajia. Viimeisen kolmen kierroksen aikana Lasse pääsi siirtymään omille ajolinjoille ja saavutti kärkikaksikon Mikko Koskisen ja tupla Suomenmestarin Vertti Takalan. Lasse nousi ohi SM-hopealle ajaneen Koskisen, mutta Takalan vauhtiin Lasse ei pystynyt enää vastaamaan, vaikka eroa maalissa olikin alle sekunti (0,8s).

20 vuotias Henri Ahlbom ei antanut periksi vaan runnoi itsensä Konnevedellä erässä neljänneksi ja pääsee juhlimaan ensimmäistä SM-pronssia. Kouvolan motocrossin Juho Johansson sijoittui 12:sta.

Team Motopalvelun Eemeli Lahti ajoi A450 B-finaalissa kolmanneksi kärsien koko viikonlopun takarenkaan pito-ongelmista, mutta Eemelin ajaminen on teknisesti todella laadukasta ja siihen on hyvä rakentaa ensi kaudella hyökkäys kohti SM-kärkeä. Andre Park ei osallistunut A450 B-finaaliin.

Pienemmässä A-luokassa Vertti Takalalle ei löytynyt haastajaa ja Niklas Ajo ajoi yhtä vakuuttavasti erässä kolmanneksi ja SM-hopeaa Niklakselle. Tatu Lauslehto varmisti toisella sijallaan SM-pronssin ja näin ratalajien konkarit veivät kaikki pikkuluokan SM-mitalisijat. Kouvolan MC Aslan Hasan ajoi tasaisen kauden ja saavutti SM-pisteissä viidennen sijan.

Konnevedellä suurimman huomion sai kuitenkin historiallinen naisten lähtö. Aki Ajo lajipäällikkönä tarttui Lassen ideaan ja yhdessä Ilkka Heinäahon sekä järjestävän kerhon kanssa tapahtuma oli ainutlaatuinen.

Avuliaat mieskuljettajat antoivat yhdeksälle naiskuljettajalle kalustoa lainaksi ja tulihan kilpailuun muutama naiskuski omalla pyörälläkin. Naisten ikähaarukka 16-61 vuotta ei näkynyt radalla vaan ajajat ajoivat mallikkaasti ja innostivat esimerkillään uusia harrastajia sekä tietysti muita naiskuljettajia mukaan kaudelle 2019.  

16 vuotias Janette Mielonen osallistui nuorimpana naisten lähtöön. Isä Jari Pekka Mielonen jännitti radan varrella tyttären vauhdikasta menoa.