Leppälä voittoon EM-karsinnassa

Viktor Leppälä avasi EM-karsintasarjan Tanskassa onnistuneesti.
Kuva
Leppälän tiedotus
Viktor Leppälä avasi motocrossin EMX85-luokan karsintasarjan kahdella erävoitolla. Samaan aikaan ajetussa naisten EM-sarjan avauksessa Melissa Mäntylä ajoi pisteille.

Central Europe-lohkon EM-karsintasarja käynnistyi viikonloppuna Tanskassa. Suomalaisista kuljettajista EMX85-luokassa mukana oli Viktor Leppälä, joka onnistuikin hienosti. Leppälä ajoi oman ryhmänsä nopeimman ajan aika-ajossa ja vei nimiinsä myös lauantaina karsintaerän. Sama tahti jatkui myös tämän päivän kisaerissä, sillä Leppälä kaasutteli molempien erien voittoon ja avasi näin ollen karsintasarjan täydellisesti. Ensimmäisessä erässä toiseksi kaasutteli Saksan Olivar Jungling, joka oli toisessa erässä kolmas. Ensimmäisessä erässä kolmanneksi kaasutteli Iso-Britannian Hayden Statt. Toisen erän kakkonen oli puolestaan Hollannin Jannes Vos.

EMX65-luokan molempien erien voitot menivät Saksan Luca Nierychlon nimiin.

Samaan aikaan Tanskassa kaasuteltiin naisten EM-sarjan avauskilpailu, jossa suomalaisista mukana oli Melissa Mäntylä ja Hanna Mertsalmi. Suomalaisten lisäksi EM-pisteitä oli jahtaamassa 35 muuta kuljettajaa. Tänään ajettu ensimmäinen kisaerä meni Ruotsin Matilda Hussin nimiin, ennen Iso-Britannian Lucy Barkeria ja Tanskan Line Damia. Mäntylä nappasi EM-pisteitä ollen erässä 11. Mertsalmi oli puolestaan 22.

Toisen erän voitto meni Barkerille, ennen ruotsalaiskaksikkoa Tyra Bäckströmia ja Nellie Franssonia. Mäntylä paransi suoritustaan avauserästä ja oli kymmenes, Mertsalmen ollessa 22. Mäntylä oli päivän totaalin kolmas 125-luokan kuljettajista.