Lavanko pullisteli junioreista

Vantaan Vauhtipuiston varikko oli tänään täynnä.
Kuva
Jussi Sajo
MX-liigan kauden viimeinen junior-päivä kaasuteltiin tänään Lavangossa ja mukana olikin lähes 200 kuljettajaa.

Eilisten sateiden jälkeen Vantaan Vauhtipuiston rata oli aamun aika-ajoissa vielä todella kostea, mutta kuivui kisaeriin mukavasti. Päivän aikana sadekuurot kastelivat vielä rataa, mutta kokonaisuutena rata kesti oikein hyvin.

MX65-luokassa Luca Väg voitti päivän molemmat erät ja varmisti samalla suvereeniin tyyliin mestaruuden. Kaanaassa loukkaantunut Eemil Pesonen palasi tänään kisaradoille ja ajoi molemmissa erissä toiseksi, ottaen samalla sarjassa pronssia. Alex Laine ajoi tänään molemmissa erissä kolmanneksi ja oli sarjan loppupisteissä neljäs. Rene Nyman oli tänään päivän totaalissa seitsemäs ja se riitti varmistamaan hänellä luokan kakkossijan pisteissä.

MX65 loppupisteet (top5):

 1. Luca Väg 322
 2. Rene Nyman 251
 3. Eemil Pesonen 244
 4. Alex Laine 223
 5. Eetu Saarimäki 197

MXC/B-luokassa tilanne oli pisteiden osalta tiukka, kun Aaro Menna johti sarjaa ennen kauden päätöstä neljän pisteen turvin ennen Eelis Viemeröä. Valitettavasti Mennalta murtui kuitenkin elokuun lopussa pohje- ja sääriluu, eikä hän ollut Vantaalla mukana. Viemerö tyylitteli kauden päätöksessä kahteen erävoittoon ja mestaruuteen. Eero Peippo oli päivän totaalin kakkonen ja nappasi sarjan pronssin. Otto Kumpulainen oli tänään kolmas ja samalla neljäs sarjassa. Vaikka Mennaa ei Vantaalla nähty, kuittasi hän sarjan hopeaa.

MXC/B loppupisteet (top5):

 1. Eelis Viemerö 285
 2. Aaro Menna 239
 3. Eero Peippo 227
 4. Otto Kumpulainen 221
 5. Heikki Vähäpesola 200

MXC/A-luokassa Vantaalla oli mukana vain kaksi kuljettajaa. Saku Mansikkamäki oli heistä molemmissa erissä nopeampi ja otti voiton, Eemil Jalkasen ollessa toinen. Sarjan yhteispisteissä Jimi Laitinen oli varmistanut mestaruuden jo ennen kauden päätöstä. Samu Niinimäki oli sarjan kakkonen ja Kimi Tammi kolmas.

MXC/A loppupisteet (top5)

 1. Jimi Laitinen 212
 2. Samu Niinimäki 148
 3. Kimi Tammi 141
 4. Miro Varjonen 120
 5. Eemil Jalkanen 109

MX-liigan ulkopuolella Vantaalla kaasuteltiin myös MX50-luokan kisaerät. Valtteri Vilen voitti molemmat erät, ennen Elias Villasta ja Joonatan Nikkilää.

Täydelliset tulokset.