Lapucci lähes varma mestari

Fanticin Nicholas Lapucci siirtyy ensi kaudeksi MXGP-luokkaan.
MXGP
Nicholas Lapucci on jo lähes varma EMX250-luokan mestari, kun kauden toiseksi viimeinen kilpailu saatiin päätökseen Mantovassa.

EMX250-luokan kauden toiseksi viimeinen kisapäivä ajettiin tänään Mantovan kauniissa syyssäässä. Suomalaisista kisassa oli mukana Emil Weckman ja Sampo Rainio, jotka molemmat pääsivätkin karsinnoista mukaan varsinaisiin kisaeriin. Weckman oli oman karsintaryhmänsä seitsemäs ja Rainio 19.

Ensimmäisessä erässä Weckman oli avauskierroksen jälkeen 14. Honda Racing Assomotor -tiimin kuljettaja nousi kahdeksannella kierroksella sijalle 10, mutta menetti seuraavalla kierroksella pari sijaa. Ruutulipulla Weckman oli lopusta 11. Rainio onnistui puolestaan startissa kohtuullisen hyvin, kun huomioidaan hänen huono puomipaikka. Rainio oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 24. Erän aikana Rainio putosi pari sijaa ja oli maalissa 26

Toisessa erässä Weckman oli startin jälkeen 13. ja onnistuin ohittamaan parin ensimmäisen kierroksen aikana muutaman kuljettajan. Maalissa Weckman oli yhdeksäs. Rainio oli puolestaan startin jälkeen aivan letkan hännillä ja nousi erän aikana sijalle 24.

Päivän voitto meni Italian Nicholas Lapuccille, joka voitti kauden kolmannen kerran päivän molemmat erät. Fantic-kuljettaja tarvitsee kauden viimeisestä kilpailusta enää viisi pistettä, niin hänen mestaruutensa on varma. Päivän totaalissa tänään toiseksi kaasutteli Espanjan Oriol Oliver ja kolmanneksi Norjan Hakon Frekriksen. EM-sarjassa toisena oleva Kevin Horgmo oli tänään vasta kuudes ja menetti käytännössä mahdollisuuden mestaruuden voittamiseksi. Weckman on sarjassa yhdeksäntenä.

Kauden viimeinen EM-osakilpailu kaasutellaan Mantovassa tiistaina.

Tänään Mantovassa päättyi EMX2T-luokan EM-sarja. Päivän ykköseksi ajoi Federico Tuani, ennen Maximilian Spiesia. Kakkossija riitti tuomaan saksalaiselle Fantic-kuljettaja mestaruuden kolmen osakilpailun mittaisesta sarjasta.