Laine ja Laaksonen voittoihin Pesämäessä

Eeka Laaksonen ajoi voittoon tänään Honkajoella. (Arkistokuva)
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin SML Loukko.com MX-liigan toisessa osakilpailussa luokkavoittoihin ylsivät Miska Laine ja Eeka Laaksonen.

SML Loukko.com MX-liigan toinen osakilpailu ajettiin Honkajoella Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa. Kilpailua isännöi Porin Moottorikerho.  Lauantaina mukana oli vain kaksi MX-liigan pisteistä ajavaa luokkaa, MX65 sekä MXC/B. Lisäksi mukana oli kansallinen MXC/A-luokka.

Päivä käynnistyi MX65-luokalla, jossa mukana oli 60 kilpailijaa. Ensimmäistä erää vei pari kierrosta Mikke Lindström. Takaa tuli kuitenkin hieman lähdössä epäonnistunut Leo Huuskonen ja ajoi ensimmäisenä ruutulipulle. Ilo erävoitosta oli kuitenkin lyhytaikainen kun tuomaristo antoi 10 sijan rangaistuksen ohituksesta keltaisen lipun vaikutusalueella. Näin toisena maaliin ajanut Miska Laine kirjattiin voittajaksi, toinen oli Mikke Lindström ja kolmas Sami Oinonen.

Toisessa erässä Miska Laine otti kärkipaikan jo ensimmäisellä kierroksella ja ajoi niin erän kuin koko päivänkin voittoon. Leo Huuskonen oli erän toinen ja Sami Oinonen kolmas. Näin Oinonen nousi yhteistuloksissa toiseksi. Yhteistulosten kolmonen oli Frans Mattila eräsijoilla 4 ja 6.

Laaksonen dominoi

MXC/B-luokassa oli myös kilpailijoita kahden finaalin arvoisesti eli 75 kuljettajaa. Ensimmäinen erä mentiin selkeästi Eeka Laaksosen hallinnassa. Hän johti erää lähdöstä maaliin. Torben Salon lähtö ei ollut paras mahdollinen, mutta hän nousi pian kakkospaikalle ja ajoi maaliin toisena. Erän kolmanneksi kiirehti Jimi Marttila.

Toisessa erässä Eeka Laaksonen meni jälleen aivan menojaan ja pääsi näin tuulettamaan päivän kokonaisvoittoa. Kun Samu Tähtisaari oli ensimmäisessä erässä viides, niin toisen erän kakkossija riitti nostamaan hänet myös yhteistuloksissa toiseksi. Päivän yhteistulosten kolmas oli eräsijat 4 ja 5 ajanut Okko Ollila.

MXC/A-luokassa podiumille noustiin järjestyksessä Eemil Pesonen, Justus Nikkilä ja Lari Hartus.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina jolloin vuorossa ovat kansalliset luokat. Päivän ensimmäinen kisalähtö tapahtuu kello 12.00.

Päivän tulokset  https://tulosarkisto.fi/races/view/634