Lahti 11. EM-sarjan toisessa osakilpailussa

Teksti
Timo Lahti oli Saksan Gustrowissa ajetun EM-sarjan toisen osakilpailun 11.
Kuva
Matias Hirsimäki
Timo Lahti kaasutteli eilen illalla speedwayn EM-sarjan toisessa osakilpailussa.

Speedwayn EM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin myöhään lauantai-iltana Saksan Gustrowissa. Suomen ainut edustaja, Mad-Croc Lahti Racingin Timo Lahti sijoittui ensimmäisessä osakilpailussa Puolan Bydgoszczissa 16:nneksi, mutta viimeaikaiset onnistumiset liigakisoissa antoivat odottaa hyvää.

Gustrowin rata oli erittäin liukkaassa kunnossa ja tyypillisesti ulkoradan lähtöpaikat ovat siellä parhaat. Lahti avasi kilpailun sisäradan starttipaikalta yhdellä pisteellä, kun taakse jäi Ruotsin Jacob Thorssell. Toisessa erässä Lahti oli alkukilpailun parhaalla starttipaikalla kolmosradalla, mutta startissa keulan noustua liikaa tuloksena 0 pistettä. Kolmannesta erästä Lahti pääsi jälleen pisteiden makuun ajaen 2 pistettä Vaclav Milikin perässä. Neljännessä erässään Lahti ampui ulkoradan starttipaikalta keulaan saaden peräänsä Piotr Pawlickin ja Andzejs Lebedevsin. Pawlicki roikkui koko erän Lahden takapyörässä, kunnes viimeisen kierroksen ensimmäisessä kurvissa Lebedevs työnsi sisältä ohi kaataen Pawlickin ja tullen hylätyksi. Lahdelle siis erävoiton myötä 3 pistettä.

Viimeisessä alkuerässä tilanne oli se, että erävoitolla Lahti lunastaisi paikan semifinaaliin. Lahti kuitenkin tuli hylätyksi ritsakosketuksen myötä ja lopputulokseksi jäi kuusi pistettä ja kilpailun 11. sija.

-Tänään oli vähän kummallinen päivä. Numerointi meni vähän huonosti siltä osin, että minulle sattui kaksi sisäradan starttipaikkaa, joka oli selkeästi päivän huonoin. Ensimmäisen erän yksi piste ei ollut mikään katastrofi, sillä tiedettiin että sieltä pisteet ovat tiukassa. Toisessa erässäni olin kuitenkin kolmosradalla, joka oli siinä vaiheessa kilpailun paras. Startti nousi siinä pystyyn ja erä oli taputeltu. Kolmannessa erässä kävi myös samoin, mutta pääsin puristamaan toisena ekaan kurviin. Vasta neljännessä erässä löydettiin oikeat säädöt ja vauhti parani merkittävästi. Ajoin siinä Pawlickilta kilpailun ainoan pistemenetyksen, joka osoittaa, että pienistä asioista tämä laji on kiinni. Viimeisessä erässä tiedettiin, että erävoitto on ainut mikä merkkaa. Yritin kaikin keinoin päästä hyvin liikkeelle, mutta ritsaanhan se siinä tärähti, Lahti kertoo.

- Oli kuitenkin tosi tärkeää, että tuo neljäs erä meni niin hyvin. Me muutettiin kyllä pyörää koko ajan, mutta valitettavasti vasta neljännessä erässä saatiin kaikki kohdilleen ja se oli tänään liian myöhään. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja taistelemme jokaisessa osakilpailussa loppuun asti, sen jälkeen nähdään mikä lopputulos tulee olemaan, Lahti päättää.

EM-sarjasta on ajettuna kaksi osakilpailua neljästä. Seuraava kilpailu kaasutellaan 3.7 Gdanskissa ja viimeinen kilpailu viikkoa myöhemmin 10.7 Rybnikissä.

 

Tulokset:

1. Piotr Pawlicki (Puola) – 14p (3,t,3,2,3,3) - 1. sija finaalissa

2. Leon Madsen (Tanska) – 11p (1,2,0,3,3,2) - 2. sija finaalissa

3. Patryk Dudek (Puola) – 12p (1,3,3,3,1,1) - 3. sija finaalissa

4. Bartosz Smektała (Puola) – 11p (3,2,2,2,2,0) - 4. sija finaalissa

5. Mikkel Michelsen (Tanska) – 10p (2,3,1,3,1) - 3. sija semifinaalissa

6. Daniel Bewley (Iso-Britannia) – 9p (2,3,0,1,3) - 4. sija semifinaalissa

7. Jacob Thorssell (Ruotsi) – 9p (0,2,3,2,2)

8. Kai Huckenbeck (Saksa) – 9p (2,1,2,2,2)

9. Vaclav Milik (Tsekki) – 8p (0,3,3,1,1)

10. Siergiej Łogaczow (Venäjä) – 7p (3,1,2,0,1)

11. Timo Lahti (Suomi) – 6p (1,0,2,3,t)

12. Andrzej Lebiediew (Latvia) – 6p (2,0,1,w,3)

13. Robert Lambert (Iso-Britannia) – 5p (3,2,0,0,0)

14. Patrick Hansen (Tanska) – 5p (t,1,1,1,2)

15. Ben Ernst (Saksa) – 3p (1,1,0,1,0)

16. Lukas Baumann (Saksa) – 1p (0,d,1,0,0)

17. Mario Niedermeier (Saksa) – 0p (0,0,0)