Lahdessa ajetaan cross countrya, mikä muistuttaa enduroa

Kuva
Jani Hovi
Lahdessa palataan cross countryn alkulähteille, kun kilpailu ajetaan pääosin metsässä.

Reilun viikon kuluttua Lahden perinteisissä Nuuttilan ja Lehtimäen metsissä kaasutellaan historian ensimmäinen Metso CC. Normaaleista CC-kisoista poiketen, kilpailun reitti tulee menemään pääosin metsässä ja koostuu suurelta osin perinteisistä enduropoluista.

- Reitillä on pieniä mäkiä ja jotain kallioportaita, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Lisäksi vaikeimmissa paikoissa on myös järjestysmiehiä auttamassa tarvittaessa. Tässä palataan vähän cross countryn alkujuurille, jolloin kilpailuja ajettiin myös metsissä. Reitti on todellakin perinteistä metsäpolkua, eli paikoin se ei ole hirvittävän leveää. Mutta ohituspaikkoja löytyy kyllä ja kolmen tunnin ajoaikana löytyy varmasti oma paikka letkasta, kilpailun puuhamies Jesse Viljakainen kertoi.

Kilpailun reitin pituus on 16 kilometriä ja ajoaika jokaisella luokalla kolme tuntia. Kierroksen kesto on A-luokan kuljettajilla reilut puoli tuntia. Kaikki luokat (A, B, C, V40, V50, V60, Naiset, Classic, Pariajo) ovat mukana samassa lähdössä, joka käynnistyy klo 10. Reitille startataan mänkijälähdöllä luokittain, eli jokaisen luokan välissä on pieni väli. Normaalista CC-kilpailusta poiketen Metso CC:ssä on myös pariluokka, joka ajetaan partiokilpailun tyyliin, eli parin molemmat kuljettajat ajavat reitillä peräkkäin.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy lauantaina MOTTI-palvelussa.