Laaksoselle ja Keskikalliolle suora EM-finaalipaikka

Mauno Keskikallio lunasti paikan EM-finaaliin.
Jani Hovi
Eeka Laaksonen ja Mauno Keskikallio ajoivat itsensä nuorten EM-finaaliin.

Nuorten motocrossin EM-karsintasarja saatiin päätökseen Suomen lohkon osalta viime viikonloppuna Slovakiassa. Suomalaisten osalta päätöskilpailu ei sujunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä osa kuljettajistamme kärsi kuumuudesta ja siitä aiheutui vaikeuksia. 65-kuutioisten edellisen osakilpailun voittanut Eeka Laaksonen joutuikin jättämään kisaerät kokonaan väliin. Laaksonen oli onneksi varmistanut paikkansa 10 parhaan joukossa sarjan pisteissä jo ennen kilpailua ja sai paikan näin ollen EM-finaaliin. Laaksonen oli lopulta sarjan loppupisteissä neljäs. Mauno Keskikallio oli luokan ensimmäisessä lähdössä 14. ja toisessa 16.  Keskikallio oli loppupisteissä kahdeksas ja pääsi näin ollen mukaan myös EM-finaaliin.

85-kuutioisissa Viktor Leppälä oli ensimmäisessä erässä kymmenes ja toisessa erässä yhdeksäs. Leppälä oli sarjan loppupisteissä 15. Kun jokaisen lohkon 10 parasta kuljettajaa pääsee EM-finaaliin, ei Leppälä saanut suoraa paikkaa Loketissa ajettavaan finaaliin.

Suomen Mooottoriliiton valmennuspäällikön Tomi Konttisen mukaan on kuitenkin vielä mahdollista, että Leppälä pääsee kuitenkin EM-finaaliin.

- Usein juuri Suomen lohkosta on otettu mukaan myös muita kuljettajia finaaliin ja odottelemme parasta aikaa viestiä, jos Leppälälle irtoaa paikka, Konttinen kertoi päivällä.

EM-finaali ajetaan heinäkuun 16.-17. päivä Tsekin Loketissa, MM-osakilpailun yhteydessä