Laaksolle täydet SM-pisteet, Suomen Cupissa hyvää vääntöä.

Niko Laakso (233) oli päivän SM-lähtöjen tuplavoittaja.
Kuva
Jani Hovi.
Karkkilan kisaviikonlopun ensimmäinen ajopäivä saatiin päätökseen alkuillasta.

Aurinko ja tuuli kuivattivat vauhdilla Karkkilan motocrossrataa, kun SM-kisaviikolopun ensimmäisen päivän toiset erät kaasuteltiin Mansikissa. Kuiva savirata muuttui paikoin todella liukkaaksi ja rata myös pölysi paikoin, mutta kisapäivä sujui loppuun asti hyvin.

Noora Uro otti nimiinsä MXD-luokan toisenkin erän startin. Ria Virtanen oli toisena, Hanna Mertsalmi kolmas ja Janette Mielonen neljäs. Toisen kierroksen päätteksi Uro oli ajanut itselleen jo viiden sekunnin johdon, ennen Virtasta ja Mertsalmea. Mielosen kisa päättyi valitettavasti kolmannen kierroksen alussa, hänen kaaduttua. Mielonen käveli pois radalta kättään pidellen. Uron kannalta tilanne näytti hyvältä, mutta valitettavasti hän sammutti pyöränsä ja putosi kolmanneksi. Virtanen ja Mertsalmi taistelivat erävoitosta, mutta Mertsalmi ei onnistunut nousemaan kärkeen. Virtanen voitti näin ollen erän, ennen Mertsalmea ja Uroa. Hanna Reinola oli neljäs ja Taru Koskinen viides.

MXV55-luokan toisen erän startti meni Janne Kohon nimiin, mutta Pasi Virtanen nousi ensimmäisen kurvin jälkeen kärkeen. Juha-Pekka Koirikivi ohitti myös Kohon ja nousi toiseksi. Kolmannella kierroksella Koirikivi kaatui ja huonon startin saanut Jouni Moilanen nousi toiseksi.  Kolmannesta sijasta nähtiin todella tiukkaa taistelua Kohon, Jari Lehdon, Antti Paasosen ja  Petri Tuukkasen välillä. Tuukkanen oli tuon porukan vahvin ja ohitti muut, ottaen kolmannen sijan haltuunsa. Virtanen ajoi ylivoimaisesti erävoittoon, ennen Moilasta ja Tuukkasta. Lehto oli neljäs ja Paasonen viides.

Jarno Mattila otti MXV35- ja MXV45-luokien yhdistetyn startin nimiinsä, ennen Matti Korkeamäkeä, Alexander Wiikiä ja Lasse Kurvista. Wiik otti kärkipaikan jo toisella kierroksella, Mattilan, Korkeamäen, Teemu Sundelin ja Kurvisen seuratessa häntä. Wiik ajoi nopeasti muutaman sekunnin keulan ja näytti tarkkailevan tilannetta loppuerän ajan. Mattila ajoi selvänä kakkosena erän maaliin. He muodostivat samalla V45-luokan kärkikaksikon. Erän kolmas, ja samalla V35-luokan ykkönen oli Sundelin. Lari Lehtiö oli neljäs ja samalla V45-luokan kolmonen. Mika Karma nousi viimeisellä kierroksella erän viidenneksi ja oli V35-luokan kakkonen. Kurvine oli erän kuudes ja V35-luokan kolmas.

MX125-luokan toisen erän startissa rytisi ja kaatuneiden joukossa oli ensimmäisessä erässä toiseksi ajanut Eliel Lehtinen. Ensimmäisellä kierroksella kaatui myös Kaapo Kalatie, joka oli ensimmäisen erän viides. Tiitus Enjala otti startin nimiinsä ennen Sampo Rainiota, Leevi Timosta, Jere Padinkia ja Juho Ahokasta. Rainio nousi toisella kierroksella kärkeen ja Enjala seurasi häntä. Erän edetessä Rainio ajoi turvallisen etumatkan Enjalaan, joka sai ajaa myös rauhassa kakkosena. Miro Varjonen sai huonon startin, mutta hän nousi erän puolen välin jälkeen jo kolmanneksi. Kalatie teki myös kovaa nousua ja oli neljäntenä. Rainio tyylitteli ykkösenä maaliin ennen Enjalaa. Kalatie nousi lopussa kolmanneksi ja Varjonen oli neljäs. Timonen oli erän viides.

Päivän viimeisessä lähdössä ajoivat QUAD-luokan kuljettajat. Startin otti nimiinsä Jesse Uusitalo, ennen ensimmäisen erän voittoon ajanutta Niko Laaksoa ja Max Karilaista. Laakso otti kärkipaikan haltuunsa toisella kierroksella, Uusitalon ja Karjalaisen seuratessa perässä. Jani Saarinen tuli neljäntenä ja johti samalla V35-luokkaa. Laakso ajoi lopulta voittoon kahden sekunnin erolla Uusitaloon, Karilaisen tullessa aivan Uusitalon perässä kolmantena maaliin. Saarinen oli neljäs ja voitti V35-luokan Suomen Cupin. Katariina Sarvikas oli erän viides.

 

Kommentit

Lähettänyt ville meisola : La, 05/22/2021 - 20:27

Pari vuotta sitten Somerpalun hallissa tuli oranssin teamin mies, taisi olla K....o, kertomaan ettei nykyään enää japsipyörällä kerkiä. Nyt piikkiluokan kärkikaksikko kumpikin ajoi "vanhanaikaisilla" japsipyörillä.Olisivat varmaan voittaneet kaikki muut kierroksella kunnon pyörillä? T.Simo

Language
suomi