Kytösen hyvä päivä mureni viimeisellä erikoiskokeella Italiassa

Kuva
Dario Agrati
Roni Kytönen ja Hermanni Haljala jatkoivat tänään urakointiaan Italian mestaruussarjassa.

Enduron Italian mestaruussarjan kauden kolmas osakilpailu kaasuteltiin tänään Sisilian Custonacissa. Eilisessä kilpailussa Honda RedMoto-tiimin suomalaiskuljettaja oli yleiskilpailussa 17. ja lähti hakemaan tälle päivälle sijoitusta viidentoista parhaan joukosta. Kaikki näytti hyvältä aina päivän viimeiselle erikoiskokeelle asti, kun Kytönen oli yleiskilpailussa sijalla 14., mutta viimeisen pätkän kaatuminen tiputti nuorukaista tulosliuskalla neljä sijaa alaspäin ja lopulta tuloksena oli yleiskilpailun 18. sija.

- Ei näköjään nyt meinaa kokonainen ehjä suoritus täällä onnistua. Päivä kulki ihan hyvin viimeiselle pätkälle asti, mutta sitten sellaisessa kohtuullisen kova vauhtisessa kurvissa olevassa urassa oli kivi, mistä eturengas pomppasi pois urasta ja liu’uin vähän matkaa maata pitkin. Positiivinen asia oli, kun olin viimeisen kierroksen extremetestillä kahdeksanneksi nopein, pettynyt Kytönen kertoi päivän jälkeen.

Seuraavaksi Kytönen matkaa ensi viikolla pariksi viikoksi Suomeen ennen kuin palaa takaisin Italiaan tiimin luokse harjoittelemaan. Seuraavan kerran Kytönen kilpailee Italian mestaruussarjan osakilpailussa huhtikuun 24.- ja 25. päivä Piedilucossa.

Kilpailun toinen suomalainen Hermanni Haljala jatkoi tänään siitä mihin jäi eilen, ollen yleiskilpailussa 24.

- Sain jatkettua ajoa siitä mihin lauantaina jäin ja koko päivän tiukkaa kisaa yleiskilpailussa sijoista 25-20. Maalissa sija 24, joka samalla minun paras sijoitus kovatasoisessa italian mestaruus kisassa. Kokonaisuutena tyytyväinen ja tästä hyvä jatkaa kehittymistä kohti seuraavia kapinoita, Haljala kertoi.

Australian Wil Ruprech ajoi myös toisen kisapäivän voittoon tänään. TM-kuljettajien kolmosvoiton takasivat toiseksi ajanut Matteo Cavallo ja kolmanneksi kaasutellut Lorenzo Macoritto.

Allla yleiskilpailun tulokset.

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : Su, 03/28/2021 - 21:47

Nimimerkillä ” pitääkö olla huolissaan?” kysyy: ensimmäinen KTM vasta sijalla 23. Onko tämä tilanne vain Italiassa vai kohta myös muualla euroopassa? 

Language
suomi

Lähettänyt ville meisola : Ma, 03/29/2021 - 14:42

8. 13. ja 17...? terv. Simo

Language
suomi