Kytönen voitti Portugalissa

Roni Kytönen ajoi tänään voittoon Portugalissa.
Kuva
Dario Agrati
Roni Kytönen ajoi junioriluokan voittoon Portugalin MM-enduron toisena päivänä. EnduroGP-luokassa jatkui puolestaan Nathan Watsonin voittokulku.

Enduron MM-sarjan Portugalin osakilpailun toinen kilpailupäivä käynnistyi sateessa. EnduroGP-luokassa Steve Holcombe johti kisaa miltei kaksi kierrosta. Johtopaikka vaihtui kakkospaikkaan kuudennella maastokokeella kun Nathan Watson nousi kärkeen. Seuraavalla maastokokeella Holcombe joutui taipumaan myös Andrea Veronan noustessa kisan kakkoseksi. Tämän jälkeen ei kärjessä enää muutoksia tapahtunutkaan, vaan Watson otti jälleen eiliseen tapaan voiton.

- Uskomatonta. Jo eilinen kauden ensimmäinen voitto oli tosi upea hetki. Tänään aamulla tunsin hiukan paineita toistaa se. Öinen sade toi vähän erilaiset olosuhteet tälle päivälle. Otin aamun varovasti kun oli vähän liukasta. Menetin siinä aikaa, mutta kun reitti kuivui, sain sen iltapäivällä kurottua takaisin. Pyörä toimii tosi hienosti tällä hetkellä ja toivottavasti saan ylläpidettyä tämän tason myös seuraavissa kisoissa, Watson kertoi tyytyväisenä

Andrea Verona hävisi Watsonille 20 sekuntia ja oli eilisen tapaan toinen.

- Oli vähän eilisen kaltainen hyvä päivä. Oli Nathanin (Watson) kanssa taas hyvää kisaa. Myös Steve (Holcombe) ajoi tänään hyvin. Mestaruuden kannalta taas tärkeät pisteet ja kiva lähteä nyt pienelle kisatauolle pistejohdossa, Verona totesi.

Steve Holcombe alkaa löytää tutun vauhtinsa ja ajoi kolmanneksi, joka sivusi hänen kauden parasta suoritustaan.

- Positiivinen viikonloppu verrattuna siihen, missä olin edellisessä kilpailussa. Eilen oli vielä rytmi hukassa, mutta tänään aamun liukas sopi minulle ja sain siitä hyvän rytmin päälle. Jäin kuitenkin vähän iltapäivällä kavereille kun reitti kuivui. Tästä on hyvä jatkaa kautta ja saa kolme viikkoa aikaa treenata ennen Slovakiaa, Holcombe suunnitteli.

Kytöselle ensimmäinen voitto

Junioriluokassa on yksi kuljettaja ollut koko kauden yli muiden, mutta tänään Zach Pichon koki tilastotappion, kun Roni Kytönen ajoi kauden ensimmäisen voittonsa. Voitto nosti samalla Kytösen myös sarjakakkoseksi.

- Hyvältä tuntuu vihdoin ottaa kauden avausvoitto MM-sarjassa. Vähän meinasi tulla tuo viimeinen pätkä varmisteltua turhankin paljon, mutta ajattelin etukäteen, että ei Zach (Pichon) tuossa millään tuota 20 sekunnin eroa kiinni aja. Muuten päivä tuli tänään läpi ilman mitään isompia virheitä ja aamulla taivaalta tullut vesisade teki reitille todella hyvää, tyytyväinen Kytönen iloitsi.

Pichon oli toki kisan kakkonen ja mikä olisikaan mahtanut olla lopputulos, jos Pichon ei olisi hukannut aamun toisella maastokokeella puolta minuuttia ylimääräistä aikaa. Päivän kolmanneksi sijoittui Luc Fargier, joten samat nimet ovat jatkuvasti kärkipaikoilla. Peetu Juupaluoma ja Hermanni Haljala kävivät tiukan kisan 13:nnesta sijasta. Juupaluoma oli lopulta viisi sekuntia Haljalaa nopeampi. Haljalalle siis 14. sija.

- Tänään oli parempi päivä, kun eilen. Lähti hyvin heti aamulla liikkeelle ja sama meno jatkui loppupäivän. Toisella crossilla tein virheen ja osuin keppiin, jossa sormi sai aika hyvin kipeätä. Huollossa Buranaa naamaan ja viimeinen kierros vielä hyvällä vedolla maaliin. Tyytyväinen olen tämän päivän ajoon eilisen jälkeen. Kiitos tiimille ja huoltojoukoille, Peetu Juupaluoma kertoi.

Youth-luokassa Harry Edmondson ajoi kauden neljänteen voittoonsa ja vahvisti näin asemaansa sarjan pistejohdossa. Kevin Cristino oli päivän kakkonen ja kolmanneksi ehti Leo Joyon. Samuli Puhakainen oli harmittavasti päivän neljäs. Eroa kolmossijaan jäi vain kaksi sekunnin kymmenystä

- Viimeisellä extremellä se podiumsija meni. Se oli ainoa pätkä, jossa olin pärjännyt muille, niin menin tekemään pikku virheen ja hävisin siinäkin. Se oli harmi, kun se crossitesti oli viimeinen pätkä ja se kun ei vain minulta sujunut, niin en mahtanut enää mitään. Nyt on viikko huilia, sen jälkeen on Italian mestaruusosakilpailu ja sitten on Slovakian MM, jonka uskon sopivan minulle paremmin, Puhakainen arveli.

Pyry Juupaluoma ajoi tasaisen päivän joka tuotti maalissa tällä kertaa seitsemännen sijan.

- Eipä tästä päivästä paljon kertomista ole. Ajaminen oli samanlaista kuin eilenkin, tosi vaikeaa ja kankeaa, eikä luonnistu niin kuin pitäisi. Vauhti on sitten sen mukaista, että jää kärjelle jonkun verran. Vähän pitäisi parantaa joka pätkällä, niin sitten alettaisiin olla siellä missä pitäisikin. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, pyörä ja mies ovat kunnossa. Olisi tämä huonomminkin voinut mennä, oli kuitenkin ehjä kisa. Lähden hyvillä fiiliksillä seuraavaan MM-kisaan Slovakiaan. Maastokin varmasti sopii minulle paremmin, niin yritän parantaa siellä, Juupaluoma lupaili.

Muista suomalaisista Juho Ahokas oli 13. ja Niko Puotsaari 16.

- Taas kerran surkea toinen päivä. Harmittaa, kun kunto kestäisi, mutta kämmenet eivät kestä ajamista ja nahat lähtevät. Siirtymillä joutuu heiluttelemaan käsiä koko ajan, kun kämmenet ihan liekeissä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ei ajosta enää tullut mitään. Huolto ja tiimi oli priimaa taas kerran, pettynyt Puotsaari kertoi.

Enduron MM-sarja jatkuu seuraavaksi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin ajetaan Slovakian Gelnicassa.