Kustaan voitto Jämsään

Eemil Pohjola johti Jämsän joukkueen voittoon Kustaalla.
Kuva
Jani Hovi
Jämsän LVI- ja Hydraulitarvikkeen joukkue kaasutteli tänään Kärme Kustaan Kiemuroiden ylivoimaiseen voittoon, kun kilpailun kärjessä ollut Turun joukkue joutui keskeyttämään.

46. Kärme Kustaan Kiemurat kaasuteltiin tänään Hämeenlinnassa, Hätilän maastoissa. Kisa-aamuna pakkasmittari näytti reilun kolmen asteen pakkasta, joten sää endurokilpailulle oli mitä parhain. Kuivan syksyn jäljiltä reitti oli tänä vuonna varsin helppo, eikä perinteisiä upotuksia nähty niin paljon kuin aiempina vuosina. Hämeenlinnan Moottorikerhon järjestämä kilpailu houkutteli Hätilään poikkeuksellisen paljon yleisöä, teiden reunustojen ollessa täynnä autoja kisapaikan lähistöllä.

Kilpailu käynnistyi Panttereiden tahdissa, jotka kellottivat minuutin ja 43 sekunnin pohja-ajan ensimmäiselle kierrokselle. Panttereiden joukkueessa ajoivat Turun Moottorikerhon miehet Markus Michelsson, Väinö Santamäki ja Jiri Leino.

- Tiesimme, että Jämsän joukkue tulee olemaan todella kova ja me päätimme hieman taktikoida lähdössä, jotta pääsimme lähtemään heidän perään reitille. Järjestimme pienen tulpanvaihto episodin ennen starttia ja jämsäläisen lähtivät meidän edellä pätkälle, Michelsson nauroi.

Tämä taktiikka onnistuikin hyvin, sillä Pantterit ajoivat Jämsän kolmikon Eemil Pohjola, Roni Kytönen ja Peetu Juupaluoma kiinni ensimmäisellä kierroksella. Jämsän miehet eivät päässeetkään kunnolliseen vauhtiin, eivätkä pystyneet roikkumaan turkulaisten perässä, jonka jälkeen ero kasvoikin suureksi. Jämsäläisistä suurimmissa ongelmissa ensimmäisellä kierroksella oli Kytönen.

- Ajoin kerran nastarenkailla ennen kilpailua, enkä ole oikeastaan ikinä ajanut niillä kivikossa. Se oli aivan kauheaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen oksensin huollossa, kun oli niin paha oli kierroksen jälkeen, Kytönen nauroi.

kytönen

Roni Kytönen.

Toisella kierroksella tilanne tasoittui, jämsäläisten ajaessa yhdeksän sekunnin pohja-ajan ennen turkulaisia. Näin ollen ennen viimeistä kierrosta voitto näytti menevän jälleen Turkuun, mikäli ongelmia ei tulisi. Mutta tällä kertaa kohtalo puuttui peliin ja Panttereiden kisa jäi kesken.

- Jiri (Leino) kaatui kerran ihan hiljaisesta vauhdista, mutta ilmeisesti siinä tilanteessa hänen pyöränsä jäähdytin rikkoutui ja pyörästä tuli vedet ulos. Jiri yritti ajaa maaliin asti, mutta lopulta pyörä vain sammui, eikä lähtenyt enää käymään, Michelsson kertoi.

Pantterien keskeytettyä, Jämsän LVI- ja Hydraulitarvikkeen joukkue ajoi murskaavaan voittoon, yli seitsemän ja puolen minuutin erolla.

- Oli vähän liian helppo kilpailu. Mitään vaikeita paikkoja ei oikeastaan ollut, vaikka niitä tällaisessa kilpailussa juuri pitäisi olla. Mutta muuten meillä oli mukavaa, eikä suurempia ongelmia ollut. Rollella (Kytönen) oli vähän tilanteita, mutta muuten kaikki meni hyvin, viidennen voittonsa Kustaalla ottanut Pohjola kertoi.

Toiseksi kilpailussa tuli Team Punasipuli. Joukkuetta johti Antti Hänninen ja hänen kanssaan siinä ajoi Henry Olenius ja Janne Mukkala. Kyseinen joukkue muodostui vasta perjantaina iltapäivällä, kun alun perin Oleniuksen ja Hännisen kanssa ajaa pitänyt Teemu Latostenmaa sairastui. Saman kohtalon kokivat jo aiemmin viikolla Mukkalan alkuperäiset joukkuetoverit.

- Rauhaksiin ajettiin, ilman suurempia ongelmia. Hieman helppo reitti oli tänä vuonna, vaikeampaa olisi saanut olla, Olenius pohti.

Kilpailun kolmanneksi ajoi Sumeko Racing Teamin joukkue, jossa ajoivat Kawasakin ohjaimiin vaihtaneet Jussi Arvaja, Jani Salonen ja Aksu Keurulainen.

- Tuli tuplattua uuden pyörän ajotunnit täällä, eli paljon ajoa ei ole pyörällä vielä alla. Hieman oli jäykkä alusta tänne kivikkoon, mutta muuten pyörä toimi hienosti ja muutenkin meillä meni ihan hyvin, Arvaja kertoi.

arvaja

Jussi Arvaja.

Hämeenlinnan juhlaa

Luokan 2 voitto meni Hattula veteran racing -joukkueelle, jossa ajoivat Jarno Laakso, Vesa-Heikki Visala ja Kustaan moninkertainen luokkavoittaja Jyrki Savola.

- Kisa meni meillä oikein mukavasti, eikä ollut oikeastaan mitään suurempia ongelmia. Vesku (Visala) hieman väsähti lopussa ja tuli vähän virheitä, mutta ei mitään suurempaa, Laakso kertoi.

d

Jarno Laakso, Jyrki Savola ja Vesa-Heikki Visala tuulettivat voittoa.

Toiseksi luokassa ajoi Mervi Dirt Riders, jossa kuljettajina olivat Ville Anunti, Tapio Koivusaari ja Ari Mäkelä. Kolmas oli puolestaan Kustaan konkari ja noviisit, jossa ajoivat Matti Nikander, Oskari Vuori ja Jesse Turunen. Visalaa lukuun ottamatta kaikki muut edellä mainitut kuljettajat edustivat järjestävää seuraa.

Luokan 3 voitto meni Hämeen Laatu-Asunnot Oy joukkueelle, jonka kuljettajina olivat Petri ja Santtu Parpola, sekä Timo Uotila. Toinen oli Oitin Otto Pojat (Miro Jussila, Aaro Lempiö ja Oskari Salmi) ja kolmas Turku Topgun (Markus Järvinen, Ville Luomanen ja Timo Lusenius).

d

Luokan 3 kärkikuljettajat palkintojen jaossa.

Business-luokan voittoon ajoi Jämsän LVI- ja Hydraulitarvikkeen toinen joukkue, jossa ajoivat Janne Suominen, Ville Jaronen ja Joonas Salonen. Toinen oli Urakointi J. Pääkkösen joukkue Anssi ja Hannu Peltonen, sekä Jani Teivaala. Kolmanneksi kaasutteli puolestaan Sisulla voittoon joukkue, jonka kuljettajina olivat Tapio Hakari, Jouko Juntunen ja Teppo Vekka.

Electric-luokassa oli mukana yksi joukkue, joka pääsi kilpailun maaliin myös ja korjasi voiton. Diamond Bikes Team Talaria joukkueessa ajoivat Teemu Eronen, Joonas Heimonen ja Miika Oinonen.

talaria

Kustaalla nähtiin ensimmäistä kertaa myös sähkömoottoripyörien joukkue.

Naisten luokassa mukana oli myös yksi joukkue, mutta valitettavasti Nelli Elon, Milja Käpysen ja Minna Virtasen joukkue koki hylkäyksen.

Kilpailun täydelliset tulokset.