Kullas saatetaan nähdä mukana SMX-sarjan päätöskilpailuissa

Kuva
Kullaksen tiedotus
Harri Kullas sai lauantaina onnistuneesti Amerikan kisamatkansa päätökseen. Saattaa kuitenkin olla, että hänet nähdään vielä ensi kuussa Amerikan radoilla.

Amerikan MX-sarjan kauden viimeisen osakilpailun ensimmäinen lähtö meni Kullaksen osalta hyvin. Startin jälkeen hän oli seitsemäntenä, kunnes Dylan Ferrandis ohitti Kullaksen. Erän lopussa hän taisteli Kanadan mestarin Dylan Wrightin kanssa, mutta tällä kertaa Wright oli vahvempi ja Kullas oli maalissa yhdeksäs.

- Ennen toista erää mietin, että jos saan paremman lähdön, pystyn ajamaan muutaman sijan korkeammalle. Olin todella valmiina startissa ja heti kun puomi vähän liikahti, laskin kytkimen irti ja ajoin puomia päin. Ajoin oikeastaan puomista läpi. Moni muutkin ajoi hieman puomiin ja aluksi ajattelin, että tulee uusintalähtö, mutta niin ei tapahtunut. Lähdin takaa ohittelemaan muita ja ajoikin hyvin, lopulta sijalla 12 maaliin ajanut Kullas pohti.

Kullaksen kolmen osakilpailun mittainen Amerikan matka on päättynyt ja mies palasi maanantaina Englantiin.

- Reissu oli todella hyvä. Ajoin kolme kilpailua ja kuusi erää, joissa pääsin kaikki maaliin. Olin sarjassa 20. kolmen ajamani kilpailun jälkeen ja SMX-sarjan loppupisteissä 34. Siitä suoraan jatkoon pääsi 30 parasta, mutta saatan päästä vielä mukaan, kun edellä olevista kuljettajista on useampi loukkaantunut. Mutta en ole varma, miten sen kanssa käy. Nyt olen kuitenkin Englannissa ja viikonloppuna ajetaan MX Nationals -sarjan päätöskilpailu.

- Selvää on se, etten olisi pystynyt tekemään tätä matkaa yksin. Tämän reissun minulle mahdollistivat Jukka Pekkarinen, Kenomer, Palms, Milrem Robotics, Valley Developments, Korjaamo S&V Varis, Reio Engman, Tim Chambers, SP Landscapes ja Ermo Veltson. Joten heille valtava kiitos, Kullas päätti.

Uuden SMX-sarjan kaksi playoff-kilpailua ajetaan 9. ja 16. päivä ensi kuuta. Finaali kaasutellaan 23. päivä legendaarisella Los Angeles Coliseumilla.