Kullas: ”Rata oli GP-kunnossa”

Kuva
Henri Salminen
Harri Kullas voitti molemmat MX1-luokan erät näytöstyyliin Karkkilassa. Ennen starttia mies lupasi ottaa aivan varman päälle, mutta ei se ainakaan vauhdissa näkynyt.

- Kyllä minä ihan tosissani ajoin, enkä missään nimessä löysäillyt. Kierroksella ohitettavia piti varoa, koska ei aina tiennyt minne kukakin ajaa. Mutta lähdöt olivat hyviä ja pääsin kärkeen. Sain kierros kierrokselta paremman fiiliksen, niin oli hieno ajaa.

Avauserän voitit yli minuutilla, mutta toisessa ero oli puolen minuutin luokkaa.

- Kyllä minä toisessakin erässä yritin koko ajan eroa kasvattaa. Rata oli niin hyvä, niin se lisäsi vielä ajomotivaatiota. Oli tosi hyvä, että tuli sitä vettä yöllä.

Ajosi näytti kovin helpolta. Miltä itsestäsi tuntui?

- Oli nautinto ajaa. Rata oli aivan GP-kunnossa, ehkä jopa parempikin. Spooria oli joka puolella. Juuri eilen toivoin, että tulisipa hiukan vettä, niin se olisi aivan unelma. Arvelin, että rata olisi ollut vasta toisessa erässä huippukunnossa, mutta se oli jo ensimmäisessä erässä tosi hyvä.

Mursit selkäsi vajaa pari kuukautta sitten. Onko se nyt jo kunnossa?

- Pari viikkoa sitten otettiin uudet kuvat ja kaikki näytti tosi hyvältä. Murtuma on kasvanut jo melkein yhteen. Olen päässyt ajamaan hyvin jo kaksi viikkoa ja treenaamaan aivan normaalisti. Se on tärkeää, että saa taas hyvän treenirytmin päälle.

Olet kovasti kiireinen, koska kisoja on paljon. Nähdäänkö sinua vielä Suomen kisoissa?

- Tänä vuonna tulee 35 kisaa ja jokunen supercross siihen päälle. Kyllä minä pyrin muutaman kisan vuosittain Suomessakin ajamaan. Seuraavaksi on tarkoitus ajaa Hyvinkäällä elokuussa se toinen supermx-kisa. Suunnitelmissa on ajaa myös Porin SM-osakilpailu ja Tampereen supercross.