Kullas: ”Lensin pää edellä aitaan”

Kuva
Cab Screens Crescent Yamaha / cultmoto
Harri Kullas oli hyvässä vauhdissa Lieropissa ajetussa Dutch Masters-sarjan avauksessa, vaikka toisen erän startti olikin haastava.

Cab Screens Crescent Yamaha-tiimissä ajava Harri Kullas lähti Lieropin kilpailuun testaamaan paitsi omaa nopeuttaan, mutta myös pyöränsä kestävyyttä. Edellisenä viikonloppuna Kullas joutui keskeyttämään kaikki kolme kisaerää, mutta sunnuntaina tilanne oli toinen.

- Viikolla sain vähän uusia osia pyörääni, jonka lisäksi mekaanikkoni teki paljon töitä sen kanssa ja porasi vähän lisää reikiä, jotta saimme kytkimelle lisää öljynkiertoa. Tämä auttoikin asiaa ja pyörä toimi hienosti, Kullas kertoi.

Kullas oli aamun aika-ajossa vasta 15. mutta paransi menoaan selvästi heti ensimmäisessä erässä, ollen maalissa kuudes.

- Aamun aika-ajo olisi voinut mennä vähän paremmin, mutta kisaerissä kulki. Ensimmäisessä erässä olin lähdön jälkeen kolmas, mutta menetin muutaman sijan erän aikana. Edessäni olleet tehdaskuljettajat olivat sekunnin tai kaksi nopeampia kierroksella. Kun saan vähän itseluottamusta jousitukseen, niin uskon pystyväni ajamaan heidän kanssa enemmän kilpaa, Kullas pohti.

Toiseen erään Kullas lähti parantamaan starttiaan, mutta toisin kävi.

- Toisessa erässä oli tavoite ottaa holet, joka oli lähellä jo ensimmäisessä erässä. Mutta valitettavasti yritys päättyi ensimmäiseen kurviin. Menin liian kovaa kurviin ja keula upposi valliin, jonka jälkeen menin etukautta ympäri ja lensin pää edellä aitaan. Ensimmäisellä kierroksella minun oli vielä pakko hiljentää ja repiä kypärän rikkoutunut lippa irti, joka häiritsi ajamista. Ajollisesti erä oli hyvä ja vauhti oli hyvää, lopulta sijalle 11 ajanut Kullas jatkoi.

Kullas oli päivän totaalissa yhdeksäs ja olikin positiivisin mielin päivän päätteeksi.

- Viikonloppu oli kokonaisuudessa hyvä. Pyörä toimi paljon paremmin, startit olivat hyviä ja ajo kulki. Pientä säätöä meidän täytyy vielä tehdä, mutta tykkään todella paljon ajaa uudella pyörällä. Teemme nyt paljon työtä, jotta kaikki olisi viimeisen päälle kunnossa, Kullas päätti.

Kullaksen kisaurakka jatkuu ensi viikonloppuna Englannissa, jossa ajetaan MX Nationals-sarjan avauskilpailu.