Kullas kakkonen Whitbyssa

Harri Kullas ajoi haastavissa olosuhteissa toiseksi.
Kuva
Architech Media / Cab Screens Crescent Yamaha
Harri Kullas ajoi toiseksi viikonloppuna Britannian mestaruussarjan osakilpailussa.

Britannian mestaruussarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin viime viikonloppuna Skelder Bankin radalla Whitbyssa. Päivä käynnistyi kosteissa merkeissä, mutta onneksi MX1-luokan ensimmäisen erän aikaan sade oli tauonnut ja rata oli olosuhteisiin nähden kohtuullisen hyvässä kunnossa.

MM-sarjaa kiertänyt Harri Kullas teki paluun brittein sarjaan ja onnistuikin päivän ensimmäisessä startissa loistavasti, ottaen holeshotin. Kullas tekikin hienoa työtä koko erän ja ajoi vakuuttavaan voittoon. Toisen erän startti meni puolestaan Tommy Searlen nimiin, joka sai peräänsä Shaun Simpsonin ja Kullaksen. Kärjessä Searle ja Simpson vaihtelivat välillä paikkoja, mutta Searle ajoi lopulta voittoon, ottaen samalla päivän totaalin nimiinsä. Simpson oli kakkonen ja Kullas kolmas.

- En oikein päässyt iskuetäisyydelle missään vaiheessa. Rata oli todella yksi linjainen, niinkuin usein kurakisassa on. Ajooni olen kyllä tyytyväinen, mutta voitto jäi jälleen saavuttamatta, Kullas kertoi.

Sarjaa on jäljellä yksi kilpailu ja Kullas on sarjassa toisena, 15 pistettä Searlen takana.

- Kun katsoo miten Searle on ajanut, on mestaruuden voittaminen minulle todella hankalaa. Vaikka voittaisin kaksi viimeistä kisaerää, riittää Searlelle kaksi neljättä sijaa mestaruuden varmistamiseksi. Kyse on tietty moottoriurheilusta ja mitä tahansa voi sattua, Kullas pohti.

Kauden viimeinen kilpailu ajetaan syyskuun 11. päivä. Kullaksen kisaurakka jatkuu tulevana viikonloppuna, jolloin ajetaan Britannian MX Nations -sarjan toiseksi viimeinen kilpailu. Kullas johtaa tuota sarjaa ja hänellä on hyvät mahdollisuudet varmistaa sarjan voitto jo tulevana viikonloppuna.

- Sen jälkeen onkin sitten vuorossa Hyvinkään MXGP, Kullas riemuitsee.