Kullas ja Talviku kaksoisvoittoihin

Harri Kullas voitti myös MX1-luokan toisen erän Karkkilassa.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin SM-avaus on nyt takana ja ensimmäiset SM-pisteet on saatu jakoon. Pitkää taukoa sarjassa ei ole sillä ja viikon kuluttua ajetaan SM-pisteistä Tampereella.

Ukkosen aiheuttaman lyhyen sähkökatkon jälkeen MXC/A-luokan toinen erä saatiin käyntiin ja tällä kertaa hienosti auringon paisteessa. Kärkipaikan otti Jere Padinki perässään Eelis Viemerö, Saku Mansikkamäki, Joosep Pärn ja Aaro Menna. Kolmen kärki erottui muusta joukosta jo ensimmäisellä kierroksella. Järjestys oli kuitenkin ennallaan, mutta viidenneksi oli noussut Santeri Oinonen. Kärkipaikka vaihtui sitten jo toisella kierroksella, kun Padinki teki pienen virheen ja kärkipaikan kuittasi Viemerö. Kolmannella kierroksella Padinki lipsahti nurin ja menetti kakkospaikkansa Mansikkamäelle. Viemerö jatkoi kuitenkin varmasti kärjessä.

Juuri kun Viemerö starttasi viidennelle kierrokselle, nousi tuomaritornissa punainen lippu ja erä keskeytettiin. Yksi kohta radasta oli niin huonossa kunnossa, että paikkaan jäi niin paljon kilpailijoita kiinni, ettei ohi mahtunut miltään puolelta. Koska erä oli jo loppupuolella, niin sitä ei enää jatkettu, vaan tulokset ratkaistiin sen hetkisen tilanteen perusteella. Voittajaksi selvisi Eelis Viemerö, toiseksi sijoittui Saku Mansikkamäki, kolmanneksi Jere Padinki, neljänneksi Joosep Pärn ja viidenneksi Santeri Oinonen.

Yhteispisteissä voittajaksi nousi Mansikkamäki, toiseksi sijoittui Pärn ja kolmanneksi parhaat SM-pisteet kuittasi Padinki.

Talvikun tupla

MX2-luokan toisessa erässä parhaiten puomilta irtosi Jörgen-Matthias Talviku, mutta matkaa ei tehty kuin pari ensimmäistä mutkaa kun jälleen oli punainen lippu ylhäällä. Kasper Kangasniemen kohdalla ei puomi kaatunut kunnolla ja erä otettiin uuteen starttiin.

Toinen lähtöyritys onnistui ja kärkeen syöksyi jälleen Talviku. Kimi Koskinen oli kakkosena, Aleksi Kurvinen kolmantena, Jimi Laitinen neljäntenä ja Sampo Rainio viidentenä. Talviku puristi jo avauskierroksella 8 sekunnin eron Koskiseen. Kurvinen jatkoi kolmantena ja Laitinen neljäntenä. Rainio sortui virheeseen ja putosi kauas kärjestä. Viitospaikalle nousi Mauno Nieminen. Seuraavalla kierroksella Kurvinen putosi pois viiden joukosta ja viitospaikalle oli noussut todella huonon lähdön saanut Jere Haavisto.

Kun kuusi kierrosta oli takana, oli kärkikaksikko ennallaan, mutta Jere Haavisto oli noussut jo kolmanneksi. Matkaa toisena olevaan Koskiseen oli kuitenkin vielä reilut parikymmentä sekuntia. Laitinen jatkoi neljäntenä ja Nieminen viidentenä.

Talviku jatkoi tasaisen varmasti ilman suurempia virheitä päivän toiseen erävoittoonsa. Takana kuitenkin taisteltiin ja Haavisto lähestyi hurjaa vauhtia Koskista. Ero pieneni loppukierroksilla silmin nähden ja Haavisto lähti vain vajaan viiden sekunnin päässä Koskisesta viimeiselle kierrokselle. Ratkaisu syntyi toiseksi viimeisessä mutkassa kun Koskinen sortui pieneen virheeseen. Haavisto kuittasi ohi ja erän kakkoseksi Koskisen joutuessa tyytymään kolmossijaan. Neljänneksi sijoittui Jimi Laitinen ja viidentenä ruutulipulla oli Mauno Nieminen.

Yhteistuloksissa voiton otti Jörgen-Matthias Talviku, toiseksi sijoittui Kimi Koskinen ja kolmanneksi parhaat SM-pisteet kuittasi Jere Haavisto

Kullas voitti jälleen

Päivä päättyi MX1-luokan toiseen kisaerään. Nyt ei Harri Kullasta yllätetty edes startissa, vaan mies lähti puomilta suoraan kärkeen. Kim Savaste piti hallussaan kakkospaikkaa, seuraavina Tanel Leok, Sami Aaltonen ja Karel Kutsar. Ensimmäinen kierros tarjosi myös pienen yllätyksen ja lisäsi hieman mielenkiintoa, kun Kullas lipsahti nurin ja tippui kärkipaikalta kolmanneksi. Aikaa ei kuitenkaan paljon tuossa tilanteessa mennyt ja Kullas ohitti hetkessä Leokin jahdaten seuraavaksi kärjessä karkuun menevää Savastetta.

Neljännellä kierroksella oli Savasteen vuoro lipsahtaa nurin ja näin Kullas nousi jälleen kärkeen. Savaste pyyhälsi viiden sekunnin päässä kakkosena. Tanel Leok oli kolmantena, Karel Kutsar neljäntenä ja Miro Sihvonen viidentenä. Seuraavalla kierroksella Kutsar ohitti Leokin ja nousi kolmanneksi.

Tämän jälkeen mentiin kuusi kierrosta kärkiviisikon osalta samassa järjestyksessä. Kärkikaksikkoa ei uhannut kukaan, mutta kolmospaikasta väänsivät tiukasti Kutsar ja Leok. Viitospaikasta puolestaan taistelivat Miro Sihvonen ja kuudentena oleva hallitseva Suomen mestari Juuso Matikainen. Leok nousi toiseksi viimeisellä kierroksella Kutsarin ohi kolmanneksi, mutta Sihvonen pysyi edelleen viidentenä.

Viimeinen kierroskaan ei tilannetta muuttanut, vaan Harri Kullas hoiti tyylikkäästi myös toisen erän voiton kotiin. Yhtä selkeästi Kim Savaste ajoi toistamiseen päivän kakkoseksi. Kolmantena ruutulipulla oli Tanel Leok, neljäs Karel Kutsar ja Miro Sihvonen säilytti viitospaikkansa Juuso Matikaisen tiukasta ahdistelusta huolimatta.

Päivän voittaja oli siis kahdella erävoitolla Harri Kullas, kakkospallille kipusi Kim Savaste ja kolmanneksi sijoittui Tanel Leok. Motocrossin SM-sarja jatkuu jo viikon kuluttua, jolloin SM-pisteistä taistellaan Tampereen Kaanaan radalla.

Kaikki tulokset