Kullas hallitsi Karkkilassa

Harri Kullas nähdään mukana Hyvinkään SuperMX-kilpailussa.
Kuva
Henri Salminen
Harri Kullas osoitti selkeästi Karkkilassa, miksi ajaa crossia ammatikseen. Muilla ei ollut mitään sanomista Kullaksen vauhtiin MX1-luokan kummassakaan erässä. Ensin ajettin kuitenkin MXC/A- ja MX2-luokkien kilpailut.

MXC/A-luokan toinen erä käynnistyi Jimi Laitisen johdolla. Perässä seurasivat Kasimir Hindersson ja Kaapo Kalatie. Kun ensimmäinen kierros täyttyi, johdossa ajoi Hindersson. Laitinen oli toisena, Eliel Lehtinen kolmantena, Kalatie neljäntenä ja Saku Mansikkamäki viidentenä. Toisella kierroksella kärki oli ennallaan, mutta viidenneksi nousi Nico Stenberg. Kolmannella kierroksella Hindersson puristi eron muihin jo 11 sekuntiin. Lehtinen ohitti Laitisen ja nousi toiseksi. Kun viisi kierrosta oli ajettu Hindersson jatkoi edelleen kärjessä. Kaapo Kalatie oli toisena ja Eliel Lehtinen kolmantena. Seuraavina ajoivat Jimi Laitinen ja Nico Stenberg. Seitsemännellä kierroksella tapahtui seuraava kärkimuutos, kun Eliel Lehtinen putosi kolmossijalta kymmenenneksi. Näin viitospaikalle nousi Hermanni Koskinen. Hinderssonin vauhti kärjessä alkoi hiipua, sillä tangon vasen tuppi alkoi pyöriä ja kädetkin puutuivat. Kun yhdeksäs kierros täyttyi sai kotikatsomo hurraamisen aihetta kun Kaapo Kalatie ohitti Kasimir Hinderssonin, nousi erän johtoon ja ajoi voittajana maaliin. Toiseksi sijoittunut Hindersson hävisi vain reilut kaksi sekuntia. Kolmanneksi ajoi Jimi Laitinen.

Yhteistuloksissa päivän voittaja oli tyytyväinen Jimi Laitinen. Päivän kakkonen oli Kasimir Hindersson ja kolmantena podiumille nousi Hermanni Koskinen.

- Tänään oli hyvä kisa. Olin aika-ajossa kolmas ja voitin ensimmäisen erän. Toisessa erässä olin kolmas ja voitin päivän totaalin. Eipä tämä juuri paremmin olisi voinut mennä, Laitinen iloitsi.

Kytönen nousi voittoon

MX2-luokassa Roni Kytönen ei sortunut samaan virheeseen kuin avauserässä, vaan lähti vetämään joukkoa perässään Emil Silander. Kolmospaikalla ollut Jaro Pääkkönen kaatui rajusti ja hänen kisansa oli siinä. Pääkkösen kaaduttua kolmospaikan otti Mauno Nieminen perässään Matias Vesterinen ja Rogert Room. Ensimmäisen erän voiitaja Priit Rätsep oli tässä vaiheessa kuudentena. Kun kaksi kierrosta oli takana, johti Kytönen erää yhdeksällä sekunnilla. Silander oli toisena ja kolmospaikasta väänsivät tosissaan Vesterinen ja Nieminen. Rätsep oli noussut yhden sijan ja jatkoi viidentenä. Kun kahdeksas kierros täyttyi jatkoi Roni Kytönen edelleen vakuuttavasti kärjessä. Emil Silander oli jo 20 sekuntia jäljessä. Matias Vesterinen piti hallussaan kolmossijaa, mutta takana vaani jo neljänneksi noussut Priit Rätsep. Mauno Nieminen ajoi viidentenä. Kytönen ajoi lopulta selkeästi erän voittoon. Ero toiseksi sijoittuneeseen Emil Silanderiin oli vajaat puoli minuuttia. Kolmantena ruutulipulle ajoi Matias Vesterinen, joka onnistui pitämään avauserän voittaneen Priit Rätsepin takanaan. Viides oli Mauno Nieminen.

Erävoitto tiesi Kytöselle sitä, että hän voitti myös päivän kilpailun. Toiseksi sijoittui Emil Silander ja kolmas oli Priit Rätsep.

- Siinä avauserässä menin heti ensimmäisessä kurvissa sananmukaisesti perseelleni, mutta nousin kuitenkin lopussa kolmanneksi, vaikka ajo olikin huonon tuntuista. Toinen erä meni sitten hienosti. Irtosin puomilta hyvin ja pääsin kärkeen. Eroa muihin tuli koko ajan ja lopussa pystyin jo varmistelemaankin, Kytönen kertoi.

Voittamaton Kullas

MX1-luokassa parhaiten puomilta irtosi jälleen Harri Kullas. Perässä seurasivat Erki Kahro, Kim Savaste, Miro Lehto ja Roni Salin. Kun kaksi kierrosta täyttyi, oli Kullaksen etumatka Kahroon jo seitsemän sekuntia. Savaste jatkoi kolmantena, Lehto neljäntenä ja viidenneksi oli noussut Indrek Mägi. Seuraavalla kierroksella Lehto putosi kuudenneksi ja viitospaikalle nousi Santeri Kinnunen. Viiden ajetun kierroksen jälkeen kärkipaikat olivat ennallaan, mutta viitospaikalle oli noussut Juuso Matikainen. Kun erä oli puolivälissään, oli tilanne ennallaan. Kullas johti erää 17 sekunnin turvin, ja muutkin kärkimiehet ajoivat melko selkein eroin toisiinsa. Lopusssakaan ei enää muutoksia sijoitusten suhteen tapahtunut. Kullas tyytyi tällä kertaa puolen minuutin voittomarginaaliin. Erki Kahro ajoi maaliin toisena ja Kim Savaste kolmantena.

Päivän voittaja oli siis Harri Kullas. Kim Savaste oli päivän kakkonen ja kolmantena miehenä palkintopallille nousi Juuso Matikainen.

- Tänään oli juuri niin helppoa, miltä se näyttikin. Juuri mietin, että ei viime vuosina ole hirveän vaikeaa Suomessa ollut. Mutta niinhän sen pitää ollakin, koska ajan kuitenkin maailmalla työkseni, Kullas totesi voittonsa jälkeen.

Kaapo Kalatie onnistui toisen erän lopulla ohittamaan Kasimir Hinderssonin ja nousi erän voittoon.
Kuva
Henri Salminen
Toisessa erässä Roni Kytösen (91) startti onnistui ja hän ajoi selkeään voittoon.
Kuva
Henri Salminen