Kullas: ”En löytänyt parhaita mahdollisia säätöjä pyörään”

Kuva
Kullaksen tiedotus
Harri Kullas ajoi lauantaina Budds Creekin radalla sijalle 12, mutta ei ollut täysin tyytyväinen päiväänsä.

Amerikan motocross-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin lauantaina Budds Creekissa. Edellisessä kilpailussa uransa ensimmäisen kilpailun Amerikan radoilla ajanut Harri Kullas lähti toistamaan Unadillan hienoja suorituksiaan, mutta tällä kertaa startit eivät onnistuneet yhtä hyvin kuin viikko sitten.

- Ensimmäisen erän startissa minulla oli hieman ongelmia kytkimen kanssa. Se luisti hieman ja sen takia startti oli vähän huono. Olin lähdön jälkeen sijalla 22 ja siitä nousin vähitellen sijalle 12. Pari sijaa jäi saamatta, jotta olisin päässyt kymmenen joukkoon.

- Toisen erän startti oli paljon parempi, olin seitsemäs tai kahdeksas. Sitten toisessa kurvissa kanssakilpailijalta lähti vähän pyörä alta. Hän tuli minun eteeni, jonka takia menetin muutaman sijan. Erän alussa olin sijoilla 11-12, kunnes tein pari ohitusta. Sitten erän lopussa Dylan Ferrandis tuli minun ohitseni ja olin maalissa 12. Erä oli ajollisesti hyvä ja yritin loppuun asti nousta kymmenen parhaan joukkoon, mutta se ei aivan onnistunut, Kullas kertoi.

Päivän aikana Budds Creekin rata muuttui paljon, sillä aamun möyhitty pinta kovettui nopeasti ja etenkin toisessa erässä useat kurvit näyttivät televisioruutuunkin betonin kovilta.

- Rata oli hieman vaikea, enkä löytänyt pyörään parhaita mahdollisia säätöjä. Aamulla rata oli pehmeä, mutta erissä se oli todella kova. Toiseen erään löysimme paremmat säädöt ja pyörä tuntuikin paremmalta. Ensimmäiseen erään lähdin kauharenkaalla, mutta tavallinen rengas olisi ollut luultavasti parempi. Mitä enemmän tällaisilla radoilla ajaa, sitä enemmän oppii, Kullas uskoi.

Amerikan MX-sarja päättyy tulevana viikonloppuna Ironmanin radalla, Indianassa.

- Ensi viikonloppuna on vuorossa sarjan päätöskisa ja minulle samalla reissun päätöskisa. Yritän onnistua taas starteissa ja ajaa hyvän kilpailun, Kullas suunnitteli

Kommentit

Lähettänyt jani siikamäki : Ti, 08/22/2023 - 21:51

hienoa

Kieli
suomi