KTM EXC Challenge 2019 –mestarit selvillä

B-luokan kärkikolmikko Jämsässä voittaja Jani-Petteri Leino (oik.), kakkonen Saku Karslström ja kolmonen Niklas Mäkinen.
Kuva
KTM tiedotus
KTM EXC Challenge –sarjan toinen osakilpailu kaasuteltiin lauantaina Jämsässä.

KTM lanseerasi alkuvuodesta uuden EXC Challenge 2019 -harrastesarjan, joka ajettiin kahden kotimaisen endurokilpailun yhteydessä. Sarja käynnistyi helmikuun puolessa välissä Nurmijärvellä ajetusta U20-luokan SM-kisasta ja päättyi viikonloppuna Jämsässä ajettuun Sprint Enduro -kilpailuun. Sarjassa oli kolme luokkaa (W, C- ja B-luokka) ja luokkiin osallistui automaattisesti kaikki KTM:llä kilpailuun ilmoittautuneet kuljettajat.

Jämsässä lauantaina EXC Challenge C-luokan voittoon ajoi Jaakko Rinkinen, ennen Petri Åhmania ja Matti Piristä. Luokan yhteispisteissä mestariksi kruunattiin Ari Rytkönen, ennen Onni Mielosta ja Jyri Lainetta. B-luokan ykkönen Jämsässä oli puolestaan Jani-Petteri Leino, toinen Saku Karlström ja kolmas Niklas Mäkinen. Luokan kokonaiskilpailun ykkönen oli Leino, ennen Jari Rekolaa ja Niklas Mäkistä. Leino ehti nousemaan kilpailujen välissä A-luokkaan, mutta sarjan sääntöjen mukaan hänen tuloksensa laskettiin mukaan B-luokan kisaan. Mari Tiihonen kaasutteli naisten luokan ykköseksi Jämsässä, ennen Esmeralda Vesteristä ja Riina Lampista. Vesterinen voitti sarja, ennen Tiihosta ja Jennifer Siekkistä.

KTM palkitsi osakilpailujen parhaat pokaalein ja tuotepalkinnoin. Lisäksi luokkien yhteiskilpailujen voittajat saivat palkinnoksi KTM PowerWear Race Tech –ajovarustesetin (ajopaita, ajohousut, ajohanskat ja ajosaappaat), KTM Personal Trainer –harjoituskerran, Xracing OFFROADPro –lehden vuosikerran ja kuljettaja esittelyn Xracing OFFROADPro –lehteen.

Naisten luokan voittoon Jämsässä ajoi Mari Tiihonen (vas.), toiseksi Esmeralda Vesterinen ja kolmanneksi Riina Lampinen.
Kuva
KTM tiedotus
C-luokan palkintojen jakoon Jämsässä ehti ainoastaan luokan kakkonen Petri Åhman.
Kuva
KTM tiedotus