Kruunataanko mestareita?

Kuva
Jani Hovi
Päästäänkö Alavudella kruunaamaan motocrossin mestareita viikonloppuna?

Motocrossin kauden toiseksi viimeinen SM-viikonloppu kaasutellaan huomisesta alkaen Alavudella. Vaikka Alavuden jälkeen on jaossa vielä 50 SM-pistettä, on vuoden ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruuden varmistuminen lähellä jo tulevana sunnuntaina.

MXC/A-luokassa Kasimir Hindersson on hallinnut kautta ja johtaa sarjaa 42 pisteen erolla Nico Stenbergiin. Hindersson on saalistanut keskiarvon mukaan 10 SM-pistettä enemmän per kilpailu kuin Stenberg, joten jos tuo tahti jatkuu, kruunataan Hindersson jo Alavudella mestariksi. Sarjassa kolmantena oleva Jimi Laitinen on jo 55 pisteen päässä Hinderssonista.

MX2-luokassa Matias Vesterisen johto on yhdeksän pistettä Emil Silanderiin, joten SM2-luokassa jännitys säilyy kaiken järjen mukaan Poriin asti. Sama koskee MX1-luokkaa, jossa Karel Kutsar johtaa sarjaa myös yhdeksän pisteen erolla Juuso Matikaiseen. ATV SM-luokassa Jesse Uusitalon johto on 32 pistettä Max Karilaiseen, joten myös heidän osaltaan jännitys säilyy kauden päätökseen.

Suomen Cupin osalta veteraanien ATV-luokassa mestarin selviäminen on lähellä, kun Jani Saarinen johtaa sarjaa 42 pisteen erolla.

MXV55-luokassa Pasi Virtasen johto on 38 pistettä Jari Lehtoon, mutta muissa veteraanien luokissa taistelu onkin tasaisempaa. MXV45-luokassa Lari Lehtiö johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla Miska Aaltoseen ja MXV35-luokassa johtoa pitää puolestaan Alexander Wiik. Toisena oleva Jarno Mattila on hänestä 22 pisteen päässä. MXJ-luokassa taistelu on tiukkaa Kasper Kangasniemen ja Sampo Rainion välillä, Kangasniemen piste-etumatkan ollessa seitsemän pistettä.