Kovatasoinen sarja käyntiin

Viime vuonna Argentiinan GP keräsi huimat määrät katsojia.
Kuva
Ray Archer
Motocrossin MM-sarja polkaistaan käyntiin viikonloppuna ja pääluokan osalta edessä onkin kovatasoinen kausi.

19 osakilpailun mittainen motocrossin MM-sarja pyörähtää käyntiin viikonloppuna Argentiinasta. Villa La Angosturan rata isännöi MM-osakilpailua nyt jo seitsemännen kerran ja se onkin perinteisesti kuljettajien mielestä yksi kauden hienoimmista radoista. Argentiinan jälkeen sarja jatkuu Euroopassa kahden viikon kuluttua. Silloin ajetaan Italian Sardiniassa.

Huomio MM-sarjassa kiinnittyy luonnollisesti MXGP:n kärkitaisteluun, josta onkin tulossa jälleen kerran todella mielenkiintoinen. Jeffrey Herlings palaa MM-radoille yli vuoden tauon jälkeen ja mielenkiintoista onkin, mikä tulee olemaan mestarin vauhti etenkin alkukaudesta. Herlingsin ajamat kv-kilpailut ennen MM-kauden alkua ovat näyttäneet, että jopa hänen tasoisellaan kuljettajalla saattaa olla vaikeuksia tottua pitkän tauon jälkeen kisarytmiin.

Valitettavasti puolestaan viime vuoden mestari Tim Gajser on sivussa alkukauden kilpailuista Italiassa sattuneen kaatumisen jälkeen. Näin ollen hallitseva mestari on mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös mestaruustaistelun ulkopuolella.

Viime vuonna toiseksi sarjassa sijoittunut Jeremy Seewer nouseekin monien papereissa sarjan suurimmaksi suosikiksi. Seewer on ollut viime vuosien aikana sarjan tasaisin ja varmin kuljettaja, josta kertoo myös se fakta, että hän on ollut peräti viisi kertaa sarjassa kakkonen MM-sarjassa (näistä kaksi MX2-luokassa). Sveitsiläisen vauhti on ollut jälleen alkukauden kilpailuissa todella hyvää ja hän saattaa hyvinkin nousta korkeimmalle korokkeelle kauden päätteeksi.

Jorge Prado oli sarjassa viime vuonna kolmas, mutta espanjalaisen parin vuoden takaista räiskyvää vauhtia ei nähty. Jos Prado löytää takaisin tuon vauhdin ja onnistuu pitämään tasaisuutensa, on hän yksi suurimmista suosikeista.

Ei kannata unohtaa myöskään Seewerin tiimikavereita Maxime Renauxia ja Glenn Coldenhoffia, kun mietitään sarjan kärkikuljettajia. Molemmat ajoivat viime kaudella osakilpailuvoittoihin ja olivat sarjassa neljäs sekä viides. Mielenkiintoista on myös nähdä Romain Febvren vauhti. Hän oli poissa koko viime kauden alun loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi hyviä suorituksia voidaan odottaa myös Pauls Jonassilta, Brian Bogersilta ja Ruben Fernandezilta. Kokonaisuutena voidaankin sanoa, että sarja näyttää ennakkoon ehkä tasaisemmalta kuin moneen vuoteen ja sitä kautta myös todella mielenkiintoiselta.

Viekö Geerts viimein mestaruuden?

MX2-luokassa viime vuoden mestari Tom Vialle hyppäsi Amerikan radoille, eikä pikkuluokassa ole hänen lähtönsä jälkeen kuin yksi suosikki. Jago Geertsin pitäisi hallita sarjaa aiempien näyttöjen perusteella täysin, eikä hänellä ole ennakkoon mietittynä kuin yksi uhkaaja, nimittäin Geerts itse. Valitettavasti Geerts on sortunut viime vuosina todella moniin virheisiin ja ilman niitä mies olisi luultavasti jo maailmanmestari. Kaikesta huolimatta kolmena viime vuotena MM-hopealle ajanut belgialainen on ylivoimaisesti suurin mestarisuosikki. Kovimman haasteen Geertsille heittävät ennakkoon mietittynä Simon Längenfelder ja Thibault Benistant.

Suomalaisittain mielenkiinto MM-sarjassa kohdistuu MX2-luokassa ajavaan Emil Weckmaniin. Ennakkoon mietittynä Weckmanilla on potentiaalia taistella sijoituksista kymmenen parhaan joukossa, mutta ensi sijaisen tärkeää hänelle olisi pystyä ajamaan ehjä kausi ja päästä näyttämään sitä kautta todelliset kykynsä.

Koko MXGP-kauden kaikki kisaerät voi katsoa MXGP-TV -palvelun kautta.