Kovatasoinen sarja-avaus Espoossa

Aleksi Vilkko on yksi lauantain kilpailun suurimmista suosikeista.
Kuva
Jani Hovi
Aitosokeri Extreme CC Cup käynnistyy lauantaina Espoossa. Silverskin Extreme Cross Country Rodeo -kilpailussa on mukana iso joukko Suomen kärkikuljettajia.

Kaksi osakilpailua käsittävä Aitosokeri Extreme CC Cup pyörähtää käyntiin lauantaina Espoossa. Sarjan avauskilpailuna toimii jo legendaariseksi muodostunut Silverskin Extreme Cross Country Rodeo, jossa yleisen luokan kuljettajat taistelevat kolmen tunnin ajan haastavalla Espoon reitillä. Kilpailuun starttaa mukaan 100 kuljettajaa, joista 13 ajaa A-luokassa. Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Kulmakorventie, Espoo.

Suosikit

Yhtenä suurimpana suosikkina kisaan starttaa Beta Racingin Aleksi Vilkko. Vilkko on jo muutaman vuoden ajan tähdännyt määrätietoisesti extreme enduron huipulle ja lauantaina nähdään, millaista Vilkon vauhti on Espoossa. Kilpailun reitti ei ole aivan niin vaikea, kuin mihin Vilkko on maailmalla tottunut, mutta pitkä kilpailu tuo omat haasteensa. Ennakkoon ehkä kisan suurin suosikki on kuitenkin Team MP-Racingin Husqvarna -kuljettaja Antti Hänninen. Hänninen on harjoitellut Vilkon kanssa extremeä todella paljon, joten Espoon mäet ja kivikot varmasti sujuvat Hänniseltä. Kun Hänninen omaa vielä todella kovan perusvauhdin, nousee hän kisan suurimmaksi suosikiksi.

Mielenkiintoinen nimi kilpailussa on myös Eetu Puhakainen, joka on kiertänyt Viron puolella superendurokilpailuja. TM-kuljettaja voittikin koko Viron sarjan tänä vuonna. Vanhempi Puhakaisen veljeksistä ajaa nyt myös 300-kuutioisella nelitahtisella pyörällä, joka sopii kilpailuun paremmin kuin 125-kuutioinen, jolla hän on ajanut aiemmin monet vuodet.

Luultavasti Espoossakin yleisön suurimpana suosikkina kisaan starttaa Beta Racingin Henry Olenius. Mies on tunnettu rajusta ajotyylistään ja siitä, että hän antaa aina kaikkensa kilpailussa. Myös Olenius on harjoitellut vaikeammissa maastoissa ajamista, joten hänkin lienee Espoossa kuin kotonaan.

Kytönen Motorsportin Husqvarna-kaksikko Roni Salin ja Peetu Juupaluoma näyttivät hyvän vauhtinsa viime viikonloppuna cross countryn SM-kauden avauksessa Kauhajoella. Näin ollen kaksikolta voidaan odottaa hyvää tulosta myös tulevana lauantaina. Samoin hyviä suorituksia voidaan odottaa myös RX Moton KTM-kaksikolta Lari Jukola ja Antti Ahtila. Molemmat ovat päässeet harjoittelemaan kesän ajan hyvin toivuttuaan loukkaantumisista ja kaksikko varmasti mielii kärkeen myös Espoossa.

Reitti

Kilpailun reitti on noin kuusi kilometriä pitkä ja kiertelee Espoon Moottorikerhon harjoituspoluilla sekä viereisellä maankaatopaikalla, jossa ovat reitin mäkiosuudet. Reitillä on useita extremeosuuksia, joissa on myös helpotetut kiertoreitit, jotka ovat tosin selvästi hitaampia ja pidempiä. Kiertoreitit eivät ole A-, B-, V40- ja parikilpaluokkien käytössä. Nämä kilpaluokat ajavat kolme tuntia ja muut luokat kaksi tuntia.

Aikataulu

Tapahtumat Espoossa käynnistyvät aamulla klo 9:00, jolloin reitille starttaavat sähkömaastopyörät näytöslähdön muodossa. Myös tässä luokassa on moottoripyöräväkeä kiinnostavia kuljettajia, kun viivalle asettuvat muun muassa endurossa ja motocrossissa menestystä niittänyt Henric Stigell, enduron maailmanmestari Petri Pohjamo, Yamaha Motor Suomen Riku Vaahtera ja myös Xracing OFFROADPron edustajana Jani Hovi. Polkupyöräluokan ajoaika on puolitoista tuntia. Moottoripyörien lähtö tapahtuu yhteislähdöllä klo 12:00.

Täydellinen aikataulu:

7:30 Katsastus ja toimisto aukeaa
9:00 e-Mtb lähtö
10:30 Polkupyöräluokkien maali
11:15 Viimeiset maaliin
12:00 Moottoripyörien lähtö
15:00 Maali
16:00 Viimeiset maalissa

Kilpailun reitti on katsojille erittäin hyvä, sillä extremeosuudet ovat aivan lähekkäin toisiaan ja kilpailun seuraaminen on näin ollen helppoa.