Kovatasoinen kisa Hausjärvellä

Roni Kytönen tähdittää lauantaina ajettavaa Kivinummen Kuljetus Enduroa.
Kuva
Jani Hovi
Lauantaina Hausjärvellä kaasutellaan poikkeuksellisen kovatasoinen kansallinen endurokilpailu, jossa mukana nähdään Suomen kärkikuljettajia.

MM-sarjaa kiertävä Roni Kytönen starttaa huomenna ensimmäisenä reitille, kun Riihimäen Enduro Seuran järjestämä Kivinummen Kuljetus Enduro polkaistaan käyntiin 9 aikaan. Kytösen lisäksi Suomen kärkikuljettajista on mukana muun muassa Peetu Juupaluoma, Ville Meisola, Antti Hänninen, Roni Salin ja Albert Juhola. 

A, B- ja V40-luokat ajavat kilpailussa neljä kierrosta. Kun kierroksella on yhteensä kolme maastokoetta, tulee edellä mainituille luokille ajettavaksi yhteensä 12 maastokoetta. Muut kilpailun luokat ajavat kolme kierrosta.

Reittiselostus

MK1 Endurotesti Perinteinen enduropätkä, sisältäen kiveä ja muutaman mäen, jotka eivät ole kuitenkaan haastavia. Maastokoe pitää myös sisällään vauhdikasta hiekkapatikkoa ja lisäksi savipohjaisempaa polkua. Tämä maastokoe ei ole yleisömaastokoe, johtuen pienestä tiestä ja huonoista parkkimahdollisuuksista. Pituus noin 4km.

MK2 Extremetesti Testi alkaa heti pienellä tukeista ja renkaista tehdyllä lämmittelyllä. Tämän jälkeen siirrytään vauhdikkaalle osiolle, mitä ajetaan noin kilometrin verran, ennen ensimmäistä helppoa kallionousua. Tämäkin maastokoe pitää sisällään myös nopeaa osiota, pellon reunoista hiekkapattiin ja hyppyreihin. Maastokokeen lopussa on kaksi kallionousua ja kaikki huipentuu ennen maalia olevaan kivimäkeen. Pituus on noin 5km.

MK3 Crossitesti Testi ajetaan aivan Oitin keskustan läheisyydessä, tarkemmin ottaen Pihvipaikkaa vastapäätä sijaitsevalla pellolla. Vauhdikas peltopätkä on varustettuna pitkillä suorilla, sekä tiukoilla kurveilla. Pituus 2,5km.

Maastokokeiden osoitteet

MK1 Taposentie 58 (lähtö ja maali vierekkäin). 
MK2 Puujaanlenkki 120 (lähtö ja maali vierekkäin). 
MK3 Oikotie 15 (lähtö ja maali vierekkäin).

Maastokokeiden aikataulu

 

Ladattava reittikartta

Täydellinen lähtöluettelo

Lisätietoa kilpailusta