Kova kattaus Tampereella

Alex Ray nähdään jälleen mukana Tampereen Supercrossissa.
Kuva
Jani Hovi
Tampereen Supercrossin kuljettajalistaus vaikuttaa jo tällä hetkellä historian kovimmalta.

Tampereen Supercrossin järjestäjät julkaisivat viime viikolla Amerikan SX- ja maailmanmestarin Christophe Pourcelin ajavan kilpailussa tänä vuonna. Pourcel saa kuitenkin todella kovan joukon haastajia ja taistelu Tampereen kuninkuudesta tulee olemaan ainakin nimiluetteloa katsomalla todella kova. Tässä ennakkoon listausta kovimmista kuljettajista.

Christophe Pourcel

Ranskalainen Christophe Pourcel on Tampereen Supercrossin historian kovin kuljettaja. Pourcel voitti vuonna 2006 motocrossin MX2-luokan maailmanmestaruuden, päihittäen silloin mestaruustaistelussa Tony Cairolin. Vuosina 2009 ja 2010 Pourcel voitti Amerikan SX-mestaruudet 250-kuutioisten luokassa ja oli toinen vuonna 2009 MX-sarjassa. Pourcel on voittanut uransa aikana 13 motocrossin MM-erää, 11 Amerikan SX-sarjan finaalia 250-kuutioisten luokassa ja 15 erää Amerikan motocross-sarjassa.

Harri Kullas

Kullas on kiistatta Tampereen Supercrossin menestynein kuljettaja. Viime vuonna Kullas voitti kisan molemmat illat, kasvattaen samalla voittojensa määrän Tampereella kahdeksaan. Kullas johdatti Viron maajoukkueen neljänneksi tänä vuonna motocrossin joukkue MM-kilpailussa Assenissa ja on varmasti yleisön suurin suosikki jälleen myös Tampereella.

Alex Ray

Alex Ray ajoi suomalaisfanien tietoisuuteen Tampereella vuonna 2016, jolloin hän voitti toisen illan. Saman hän toisti vuonna 2017 ja nyt Ray tulee jälleen kilpailuun mukaan. Uransa parasta vauhtia ajava Ray oli parhaimmillaan 15. tänä vuonna Amerikan kivikovassa SX-sarjassa. Ray tunnetaan myös periksi antamattomana kuljettajana, joka saapuu Tampereelle varmasti vain voittamaan.

Joan Cros

Espanjalainen Joan Cros on myös tuttu suomalaisille. Kahtena edellisenä vuonna Cros on ollut podiumilla jokaisena kisailtana Tampereella, mutta voitto häneltä vielä puuttuu. Tällä kaudella Cros ajoi Amerikan SX-sarjaa 250-kuutioisten luokassa, mutta kärsi loukkaantumisista koko kauden ajan. Syksyllä Cros ajoi jo neljänteen supercross-mestaruuteen Espanjassa ja haluaa voittaa myös Tampereella.

Hugo Basaula

Portugalin Hugo Basaula on löytänyt jo fanijoukon itselleen Suomesta, niin monena vuonna hänet on nähty Tampereella. Basaula oli Portugalin joukkueessa MXoN-kilpailussa ja voitti siellä B-finaalin. Erittäin ystävällinen Basaula on ollut Tampereella kahdesti kolmas, joten hän janoaa palkintokorokepaikkaa myös tänä vuonna.

Ludovic Macler

Ludovic Macler oli mukana Tampereen supercrossissa vuonna 2016, jolloin ranskalainen voitti ensimmäisen illan. Viime talvena Macler ajoi Amerikassa 250-kuutioisten SX-sarjaa ja esiintyi myös luokan finaalissa San Diegon osakilpailussa. Macler on tuttu näky myös Ranskan kovatasoisesta SX-sarjasta, jossa ajetaan Tampereen kaltaisilla radoilla. Tämän takia Macler on kuin kotonaan Tampereella ja jahtaa varmasti palkintorahoja.

Theodore Pauli

Paremmin Bubba Pauli nimellä tunnettu amerikkalainen tekee ensimmäisen vierailunsa Tampereelle. Tällä kaudella Pauli oli parhaimmillaan 18. Amerikan SX-sarjan osakilpailussa, joten potentiaalia riittää. Pauli on ajanut kyseistä sarjaa muutaman vuoden ajan ja taistelee joka viikonloppu finaalipaikoista kovatasoisessa joukossa. Paulilta voidaan odottaa hyviä suorituksia myös Tampereella ja hän saa varmasti hyviä vinkkejä kisaan tiimikaveriltaan Crosilta.

Cade Clason

Amerikkalainen Cade Clason tekee myös ensiesiintymisensä Tampereen supercrossissa. Clason on ollut parhaimmillaan 16. Amerikan SX-sarjassa ja kilpaillut pari viime vuotta ahkerasti Kanadassa. Pari viikkoa sitten Clason oli viides Montrealin supercrossissa, jossa hänen edellään olivat sellaiset nimet kuin Dean Wilson, Malcolm Stewart, Justin Brayton ja Phil Niccoletti. Viime viikonloppuna Clason oli kauden toisessa osakilpailussa Kanadassa kolmas. Kanadan kisojen ohella myös Tampereen rata sopii hänelle varmasti loistavasti.

Ashley Greedy

Head2head -kilpailujen erikoismies Ashley Greedy tekee paluun Tampereelle. Kaikki muistavat varmasti edellisestä kerrasta hänen röyhkeän ja periksi antamattoman luonteensa radalla, hänen ajaessaan vain voitosta. Greedy tulee olemaan kova myös tänä vuonna, eikä hän pelkää ottaa kontaktia kisassa.

 

Näiden kuljettajien lisäksi ulkomailta kilpailuun ovat tulossa ainakin:

Adam Fridlund

Linus Grelsson

Kenneth Kaalund

Kim Sørensen

Nichlas Bjærregaard

Toms Macuks

Gert Krestinov

 

Suomessa ajavista kuljettajista kisaan ovat tällä hetkellä ilmoittautuneet:

Niko Lehtimäki

Roni Salin

Emil Silander