Koskinen: ”En ole yhtään tyytyväinen ajooni”

Kuva
Jani Hovi
Kimi Koskisen ensimmäinen EM-kilpailu pitkän tauon jälkeen ei sujunut suunnitelmien mukaan.

Loukkaantumisen jälkeen paluun kisaradoille tehneen Kimi Koskisen EM-urakka käynnistyi lauantaina Espanjassa aika-ajon merkeissä. Koskinen oli aika-ajon päätyttyä 36. ja selvisi näin ollen mukaan varsinaisiin kisaeriin. 

- Aika-ajossa en saanut ajettua yhtään puhdasta kierrosta. Tein aivan liikaa virheitä, eikä ajo ollut rentoa, Koskinen kertoo.

Luokan ensimmäinen kisaerä ajettiin lauantaina, mutta tuo erä päättyi valitettavasti Koskisen osalta keskeytykseen. 

- Sain yllättävän hyvän startin, vaikka lähtöpaikkani oli huono. Olin 17. ensimmäisellä kierroksella, mutta erän alun intensiteetti oli liikaa käsilleni ja jouduin pudottamaan vauhtiani. Neljä minuuttia ennen erän loppua olin sijalla 26, kun osuin yhteen toisen kuljettajan kanssa ja jouduin keskeyttämään, jatkoi East MX -kuljettaja.

Toinen kisaerä kaasuteltiin puolestaan sunnuntaina ennen MX2- ja MXGP-luokkien kisaeriä.

- Sain jälleen kohtuullisen hyvän startin, mutta jouduin käymään erän puolessa välissä varikolla vaihtamassa ajolasit. Sen jälkeen ajaminen tuntui hyvältä, kunnes kärki tuli kierroksella ohi. Oma ajoni sekosi täysin, koska olin liian varovainen. Erän lopun sitten vain ajelin, Koskinen myöntää

Luonnollisesti Koskinen oli pettynyt kisaviikonloppuunsa kokonaisuutena.

- En ole yhtään tyytyväinen ajooni. Ajamiseni oli aivan liian jäykkää koko viikonlopun. Tiesin, että tästä kilpailusta tulisi vaikea. Tiedän, että yritän ajaa itseäni vielä kuntoon ja se korostuu kisatilanteissa. Tarvitsen vielä muutaman kisastartin alle, jotta saan taas kunnon kisarutiinin. Nyt tiedän ainakin mitä pitää parantaa ennen seuraavaa kilpailua, Koskinen päätti.

EMX250-luokan seuraava osakilpailu ajetaan Italian Trentossa 13.-14.4.