Konnevedellä katsojille runsaasti nähtävää

Teksti
Tommy Salonen testiajopäivänä Vekaranjärvellä.
Kuva
Sami Salonen
Konneveden jääratakilpailuissa tulee Lasse Kurvisen mekaanikolle Ari Mullille kiire. Team Motopalvelun kuljettajien lisäksi kalustoa rääkkää räväköitä naisia sekä yllätysveto, kun OFFROADPron Tommy Salonen astuu jäärata-areenoille päähänpiston seurauksena

Eemeli Lahti ajaa Konnevedellä A-luokan kuljettajana, kun alkukauden tulokset mahdollistivat nousun yleiseen luokkaan kahteen viimeiseen osakilpailuun.

Ennen Eemelin A450 luokan starttia pyörällä ajaa naisten näytöslähdössä Heinolan Milla Turunen. Milla kävi testaamassa kaksi viikkoa ennen kilpailua jääradan ajamista Lasse Kurvisen opastuksessa ja vaikka vauhti tuokin omat haasteensa, se ei Millaa haitannut ja ajaminen sujui mallikkaasti. Milla räväkkänä crossikuskina varmasti ajaa kaasu pohjassa.

Veteraanien Suomen Cuppia ajavan Lassen pyörällä ajaa pienen houkuttelun jälkeen ja testeissä päähänpiston saanut OFFROADPron Tommy Salonen. Vaikka jääratakokemusta Tommylla onkin jonkin kisan verran kaukaisuudesta niin mielenkiintoista nähdä mitä Tommy tuumaa kilpailun jälkeen.

Kuljettajien luokkia arvotaan lauantai iltaan saakka, koska mikäli lauantaina Lasse varmistaa veteraanien mestaruuden, voi olla houkutus liian suuri lähteä kokeilemaan nuorten miesten vauhtia A-luokkaan.

Lassellahan luokitus on voimassa yleiseen luokkaan ja kierrosaikojen perusteella ei nyt ihan viimeisenä pitäisi joutua ajamaan. Jos näin tulee käymään niin tällöin Tommy ajaisi Lassen tilalla veteraaneissa.

Lassen kilpailunumerolla #365 KTM kuljettaja naisten lähdössä onkin tuttu jääradoilta noin 30 vuoden takaa. Kuljettajaa ei enempää esitellä tässä kohtaa, mutta voidaan vihjailla, että LK-racing valmennus ja manageeraus tiimin valmentaja on kyseiselle kuljettajalle läheistä sukua.

Tapio Kokkonen tuleekin seuraamaan kilpailuissa niin naisten ajoa, kuin Lassen ajamista. Tapsa antoikin viime viikonloppuna kohtalaisen arvosanan Lassen ajosta, vaikka tietysti parannettavaa jäi. Tapsa myös vakuuttui Jack Millerin kuljettajan taidoista, kun Motogp-tähti paransi ajoaan pitkin päivää.

Konnevedellä on sunnuntaina 4.3. alkaen kello 12:00 mahdollisuus seurata tulevien 2018 jääratamestareiden lisäksi historiallista naisten lähtöä sekä tietysti OFFROADPron lukijat saavat lukea kuinka Tommyn päivä sujui yhdessä naiskuljettajien kanssa.

LK-racing on varautunut jakamaan lapsille mopotarroja ja pipoja, yllätyksenä jaetaan muutamille myös pääyhteistyökumppanin Polaria kylpyhuonekalusteiden mainos Woof-liukureita.

Tiedote: LK-Racing Polaria