Kivimäki pokkasi Husqvarnan

Vesa Kytönen onnitteli Mikael Kivimäkeä kilpailun voitosta.
Kuva
Jani Hovi
Mikael Kivimäki lähti onnellisena miehenä Kärme Kustaan Kiemuroista kotiin, sillä hän voitti uuden Husqvarnan käyttöönsä kaudeksi 2020.

Husqvarna järjesti ainutlaatuisen kilpailun Kärme Kustaalla, jossa voittaja sai palkinnoksi uuden Husqvarnan enduropyörän kaudelle 2020. Kilpailun voittamiseen oli kaksi ehtoa, eli kuljettajan piti startata Kärme Kustaan kilpailuun ja olla paikalla palkintojenjaossa, jossa voittajan nimi julkistettiin.

Voittajan nimi vedettiin Husqvarnan kypärästä kilpailun virallisen palkintojenjaon jälkeen. Ensimmäisenä esiin vedettiin Miko Mellinin nimi. Monille enduroharrastajille tuttu Mellin oli kuitenkin jo ehtinyt lähteä kisapaikalta pois, joten Mäntsälän miehen epäonneksi palkinto meni häneltä sivu suun.

Toisena kypärästä esiin vedettiin Mikael Kivimäen nimi. Ei jäänyt epäselväksi onko Kivimäki paikalla, sillä niin iloinen riemunkarjahdus kuului suuren kilpailijajoukon takarivistä. Niinpä Kivimäki on uuden Husqvarnan onnellinen kuljettaja kaudella 2020.

- Onhan tämä aivan mieletöntä, Kivimäki sanoi alkuhämmästyksen jälkeen.

Vuonna 2017 Päijänteen Ympäriajon kiertänyt Kivimäki ajautui enduron pariin viisi vuotta sitten.

- Isä ei suostunut ostamaan minulle nuorempana enduropyörää ja viisi vuotta sitten päätin itse ostaa sellaisen. Silloin piti miettiä terveitä elämäntapoja ja enduron harrastaminen on juuri sellaista. Vuositasolla olen ajanut sen jälkeen sellaiset 50 - 60 tuntia, paitsi ennen Päitsiä tuli ajettua varmaan sellaiset 100 tuntia, Kivimäki pohti.

Kivimäellä on itsellään tällä hetkellä 350-kuutioinen pyörä ja vastaavanlaista hän miettii myös ensi kaudelle Husqvarnalta.

- Varmasti se tulee olemaan joku nelitahtinen, mutta kuutiotilavuus täytyy miettiä. Emäntä on myös kiinnostunut ajamisesta ja nyt meille tulee sitten ehkä mahdollisuus käydä ajamassa yhdessä, Kivimäki päätti.