Kiteen CC:lle SM-arvo

Kuva
Jani Hovi
Cross Countryn SM-sarjaan tulee pieni muutos, kun Kiteen kilpailu liitetään sarjaan mukaan.

Cross countryn SM-sarja piti olla alun perin neljän osakilpailun mittainen, mutta Vesivehmaa Grand Nationalin peruutuksen johdosta se kutistui kolmeen osakilpailuun. Nyt cross countryn lajiryhmä on löytänyt VGN:n tilalle uuden kilpailun, kun syyskuun alussa Kiteellä ajettava kilpailu liittyy SM-sarjaan.

- Päätös tehtiin lajiryhmässä pääsiäisen aikana ja Suomen Moottoriliiton työvaliokunta on nyt vahvistanut sen. Kitee on vankistanut asemansa vuosien myötä yhdeksi Suomen suosituimmaksi CC-kilpailuksi. Reitti on kaikille luokille sopiva ja SM-arvoiselle kilpailulle riittävän mittainen sekä monipuolinen. Näin ollen saamme ajettua kaikki neljä SM-osakilpailua, kuten oli suunnitelmissa, lajiryhmän vetäjä Heikki Savonen kertoo.

2021 Cross countryn kalenteri:

  • 24.04. Panssari, SM
  • 29.05. Espoo extreme, kansallinen
  • 24.07. Kauhajoki, SM
  • 27.-28.08  Sisu extreme, kansallinen
  • 04.09. Kitee, SM
  • 02.10. Orimattila, kansallinen
  • 09.10. Säkylä, SM

Kommentit

Lähettänyt tommi vesterinen : Ke, 04/07/2021 - 18:46

Vissiinki  suunnattu mantsa miehille cc kisatkin ku laitetaan crossi kisojen kaa samalle päivälle

Language
suomi

Lähettänyt Heikki Savonen : Ke, 04/07/2021 - 22:19

Lähtökohtaisesti yritämme välttää päällekkäisyyttä ensisijaisesti endurokilpailuiden kanssa. Myös kilpailun järjestäjällä on omat kriteerit kisaviikonloppua valittaessa. Kalenterin teko on joka vuosi yhtä vaikeaa, mutta sovussa olemme löytäneet jokaiselle lajille parhaan mahdollisen ratkaisun. T. CC lajiryhmä

Language
suomi

Lähettänyt Sami Toivanen : Pe, 04/09/2021 - 11:05

Toivotaan että saatais kisat eri viikonlopulle kumminkin moni kuski ajaa molempia sarjoja. Muistanko oikein että moottoriliiton säännöissä on että Samalle viikolopulle ei voi laittaa 2 arvo sarjaa päällekkäin. 

Language
suomi