”Kisoja ei peruta, jos viranomaiset eivät niin määrää”

Kuva
Jani Hovi
Kotimainen endurokausi pitäisi käynnistyä helmikuun alussa Mikkelistä ja seuraavana viikonloppuna pitäisi kaasutella Askolassa. Me selvitimme näiden kilpailujen järjestäjiltä, mikä on kisojen tilanne.

Mikkelissä valmistaudutaan kovaa vauhtia kotimaisen endurokauden ensimmäiseen kilpailuun. Kansallinen stadionenduro pitäisi kaasutella Jyhnäharjun moottoriurheiluradan alueella 6. helmikuuta. Alun perin kilpailu piti ajaa jo 23. tammikuuta, mutta järjestäjä päätti siirtää kilpailua, jotta koronarajoitukset mahdollistaisivat paremmin kilpailun järjestämisen.

- Täällä on kaikki valmiina kisan järjestämiseen ja odotamme innolla, että päästään starttaamaan kausi käyntiin. Meillä on mukavasti lunta maassa ja reitti on hyvässä kunnossa, kertoo Mikkelin Moottorikerhon Miia Savolainen.

Tällä hetkellä Mikkelin alueella AVIn 10 hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 22. tammikuuta asti, eikä tulevasta ole vielä varmuutta. Tietojen mukaan helmikuun rajoituksia ollaan julkaisemassa 20. tammikuuta. Vaikka endurokilpailuja on Suomessa jouduttu perumaan myös Mikkelin kilpailun jälkeiseltä ajalta, on Mikkelissä erilaiset ajatukset.

- Kilpailua ei olla missään nimessä perumassa, jos eivät viranomaiset toisin määrää. Tällä hetkellä helmikuulle ei ole mitään määräyksiä, joten me elämme sen tiedon kanssa. Jos jostain syystä emme saa järjestää kisaa ajallaan, yritämme neuvotella lajiryhmän kanssa uutta päivää kalenterista, Savolainen päätti.

Mikkelin jälkeen kauden toinen kilpailu pitäisi ajaa Askolassa Helsingin Moottorikerhon järjestämänä. Myös HMK:lla on samanlaiset ajatukset Tapsan Kuntopuntari -nimellä kulkevan kilpailun suhteen.

- Me teemme koko ajan kisajärjestelyjä siltä pohjalta, että kilpailu tullaan ajamaan 13. helmikuuta. Olemme jo suunnitelleet varikon ja ilmoittautumisen pellolle, joten kenenkään ei tarvitse olla yhdessä missään sisätiloissa. Kaikki lupa-asiat etenevät normaaliin tahtiin. Tällä hetkellä AVIt eivät ole kieltäneet kilpailujen järjestämistä helmikuun osalta, joten sen tiedon mukaan kisa saadaan ajaa. Tietysti, jos AVI kieltää tapahtumien järjestämisen, niin sitten joudumme perumaan kisan. Tällä hetkellä sitä ei kuitenkaan ole kielletty, kilpailunjohtaja Martti Ketelä kertoo.