Kilpailun fyysisyys puhuttaa Ruotsin MM-endurossa

Teksti
Niko Puotsaari onnistui hienosti Heinolan MM-endurossa ja lähtee metsästämään MM-pisteitä myös Ruotsista.
Kuva
Jani Hovi
Kytönen Motorsportin kolmikko on tutustunut Ruotsissa MM-enduron maastokokeisiin ja kaikki odottavatkin, että kisasta tulee todella rankka koitos.

Enduron MM-sarja jatkuu vain muutaman välipäivän jälkeen Ruotsin Skövdessä, kun supertesti pyörähtää käyntiin torstai-iltana. Kytönen Motorsportin kolmikko on tutustunut erikoiskokeisiin Ruotsissa tiistaista alkaen ja viikonlopun kilpailusta tulossa fyysisesti raskas koitos, kun kaikki kilpailun erikoiskokeet ovat yli 10 minuuttia kestäviä sekä yli 7 kilometriä pitkiä.

- Toinen endurotesti on tosi hyvä hiekkapätkä, toinen enduro on taas peltoa ja vähän metsää. Crossitesti on pelkästään nurmikkopeltoa. Kaikki pätkät ovat pitkiä, joten raskas kilpailu on tulossa. Pelkästään kävely on jo itsessään rankkaa ja siihen päälle normaalia lyhyempi palautumisaika Heinolan kilpailun jälkeen. Onneksi se on kaikille sama, Juupaluoma kertoi.

Viime viikonloppuna Heinolan kilpailussa Viivi Mäkinen avasi uransa MM-sarjassa ja omien sanojensa mukaan jopa hieman pelkäsi kilpailun fyysisyyttä etukäteen ja oli lopulta hieman yllättynyt siitä, että kilpailu ei lopulta ollut niin raskas, mitä ennakkoon ajatteli.

- Ruotsiin saavuttu ja kaikki pätkät on jo kävelty kertaalleen. Viime viikonloppu kuitenkin tuntuu vielä vähän kehossa ja pätkien kävely on hieman nihkeää. Lyhyt väli kisojen välissä on pieni miinus, mutta se on kaikille sama. Odotukset kisaan ovat kuitenkin hyvät ja odotan innolla ajamaan pääsyä. Tavoitteena on jatkaa puhdasta ajoa sekä parantaa sijoituksia naisten luokassa, Mäkinen kertoi.

Myös Heinolassa hyvin ajanut Niko Puotsaari näkee, että kilpailu tulee olemaan kova fyysinen koitos kuljettajille ja mittaa heidän tasoaan eri lailla, kun aikaisemmin on tällä kaudella nähty.

- Endurotestit vaikuttavat ihan mukavilta, mutta crossi on ihan liian pitkä ja pelkkää peltoa. Tulee olemaan rankka kisa, kun pätkä aikaa tulee yli puolitoista tuntia ja viime kisastakaan ei ole palautunut kunnolla. Ei ole minun mielestäni mitään järkeä, että kisan jälkeen on päivä aikaa palautua ja sen jälkeen pitää matkustaa toiseen maahan ja heti alkaa kävelemään puolimaratoneja. Yritetään kuitenkin jotenkin palautua kisaan ja tyrkätä kunnolla, Puotsaari kertoi.

Huomenna torstaina ajetaan supertesti ja viikonlopun varsinaiset kilpailupäivät ovat perjantai ja lauantai. Viikonlopun tuloksia voi seurata täältä.