Ketkä vievät enduron SM-mitalit?

Niko Puotsaari taistelee lauantaina tiukasti kahdesta SM-mitalista.
Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-mitalit jaetaan huomenna Mikkelissä. Tässä kisaennakko tulevista mitalisteista.

E1-luokassa kaksi kirkkainta mitalia on jo jaettu. Mestaruus meni Hugo Svärdille ja miestä ei tällä kertaa nähdä mukana kauden päätöksessä. Hopeamitalia on puolestaan jo varmasti Albert Juholan. Sen sijaan pronssimitalista käydään hieno taistelu Niko Puotsaaren ja Jussi Arvajan välillä. Kaksikolla on vain piste eroa toisiinsa, joten käytännössä kumpi heistä on nopeampi huomenna, vie pronssin.

E2-luokassa Peetu Juupaluoma varmisti mestaruuden jo edellisessä kilpailussa. Hopeassa on vahvimmin kiinni Eetu Puhakainen, joka on kerännyt 10,5 pistettä enemmän kuin kolmantena oleva Dick Bergman. Jaakko Rinkinen on sarjassa neljäs, 12 pistettä Bergmanin takana. Piste-erojen ollessa varsin suuria, ei pienimmän luokan veroista mitalitaistoa ole E2-luokassa, mutta kaikki on toki mahdollista.

E3-luokassa Eemil Pohjola on varma mestari, eikä miestä nähdä Mikkelissä isossa luokassa. Sen sijaan Pohjola nähdään kisassa E1-luokassa, kun hän hyppää 125-kuutioisen pyörän ohjaimiin. Antti Hänninen on niin ikään varmistanut SM-hopean. Sarjassa kolmantena on Ville Meisola, jolla 18 pisteen etumatka neljäntenä olevaan Juha-Pekka Tirkkoseen. Näin ollen Meisolan pronssi on myös sinettiä vaille valmis.

Yleismestaruuden osalta SM-kulta on myös jaettu, Pohjolan viedessä sen. Juupaluoma on sarjassa toisena, ennen Hännistä. Kaksikon ero on 10,5 pistettä, joten Hännisellä on vielä mahdollisuus hopeaan, mutta se vaatii Juupaluomalta epäonnistumista. Svärd on sarjassa neljäntenä, mutta kun miestä ei nähdä Mikkelissä, ovat mitalistit selvät.

Naistenluokassa Viivi-Maria Mäkinen pitää johtopaikkaa hallussaan 15 pisteen erolla Janette Mieloseen. Kun naisia on mukana SM-päätöksessä vain viisi, riittää Mäkiselle mestaruuteen maaliin ajaminen. Iina Turkki on sarjassa kolmantena, seitsemän pistettä Mielosen perässä. Riina Lampinen on puolestaan neljäntenä sarjassa ja hän on viisi pistettä Turkin takana. Näin ollen luvassa on taistelu kahdesta himmeimmästä mitalista.

U20-luokassa nähdään todella mielenkiintoinen mestaruustaistelu. Puotsaari johtaa sarjaa vain pisteen erolla Juholaan, joten tulemme näkemään hienon mestaruustaiston. Oskari Vuori on sarjassa kolmantena, eikä hänellä ole enää mahdollisuuksia kirkkaimpiin mitaleihin. Mutta Vuori on tiukasti pronssissa kiinni, Tiitus Enjalan ollessa 13 pisteen päässä neljäntenä.

Kilpailun lähtöluettelo

Lisätietoa kilpailusta