Ketkä nappaavat mestaruudet?

Kumpi tästä kaksikosta vie MX1-luokan mestaruuden?
Kuva
Jani Hovi
Porissa nähdään sunnuntaina mahtavat taistelut kahdesta motocrossin Suomen mestaruudesta.

MX1-luokan osalta luvassa on mahtava taistelu Suomen mestaruudesta. Juuso Matikainen pitää sarjakärkeä hallussaan kolmen pisteen erolla Karel Kutsariin. Indrek Mägi on kolmas, mutta jo 23 pistettä erottaa hänet Matikaisesta. Näin ollen mestaruus on käytännössä kahden kauppaa. Kutsar repi kolmen ensimmäisen kilpailun aikana kuuden pisteen johdon Matikaiseen, mutta kahdessa edellisessä osakilpailussa Matikainen on ollut vahvempi ja erään jääkiekkovalmentajan termejä käyttäen ”momentum” on tällä hetkellä Matikaisella. Mestaruustaistelun kannalta merkittävään rooliin saattaa nousta myös se, että Harri Kullas saapuu mukaan Yyteriin. Oletettavaa on, että Kullas ajaa molempien erien voittoon, jolloin täydet pisteet menevät hänelle. Kun erävoiton ja kakkossijan piste-ero on kolme pistettä, ja muiden sijoitusten välinen piste-ero on maksimissaan kaksi pistettä, saattaa tällä olla vaikusta lopputuloksiin. Mikäli Matikainen ja Kutsar päätyvät Yyterin toisen erän jälkeen tasapisteisiin, menee mestaruus Kutsarille erävoittojen määrän ansiosta. Yyterin rata on todella vaativa ja fyysisesti raskas, mutta molemmilla mestarisuosikeilla kunto varmastikin riittää.

Pronssimitali on menossa vahvasti Viroon, sillä Mägin etumatka neljäntenä olevaan Kim Savasteeseen on jo 16 pistettä. Savaste tulee kisaan hieman puolikuntoisena olkapäävamman takia, mutta kaikki tietävät Savasteen kovan vauhdin.

MX1 pistetilanne TOP 5

Juuso Matikainen 211

Karel Kutsar 209

Indrek Mägi 188

Kim Savaste 172

Santtu Tiainen 168

 

Vielä tiukempaa

MX2-luokassa tilanne on vieläkin tiukempi, kun kärjessä olevan Emil Silanderin ja toisena olevan Matias Vesterisen välinen ero on vain kaksi pistettä. Silander on ollut kaksikosta vahvempi tällä kaudella. Hän on voittanut Vesterisen seitsemässä erässä, kun vastaavasti Vesterinen on ollut vahvempi kolmessa erässä. Silanderin osakkeita on pudottanut Imatran ensimmäisen erän keskeytys teknisen vian vuoksi. Yyteriin tultaessa kaikki on kuitenkin auki ja tilanne on lähes tasan. Startit ovat erittäin tärkeässä roolissa, sillä molemmat kuljettajat ajavat hyvin kärjessä. Silander on pystynyt nousemaan myös huonojen lähtöjen jälkeen kärkeen, kun Vesterinen puolestaan tuskaili Alavudella erien aluissa. Mestaruuden tulee viemään kuljettaja, joka pitää hermonsa kurissa, eikä tee virheitä. Molemmat ovat kovassa kunnossa, eikä odotettavissa ole sen osalta eroja raskaalla radalla. Oman mausteensa taisteluun saattaa tuoda myös Priit Rätsep, joka nähdään mukana myös Yyterissä. Rätsep voitti Alavudella ensimmäisen erän, mutta kaatui toisen erän ensimmäisellä kierroksella. On kuitenkin luultavaa, että Rätsep tulee olemaan aivan kärjessä myös Porissa ja vie ison pistepotin mukanaan.

Myös pronssimitalista käydään hieno taistelu. Kimi Koskinen on kolmantena, mutta vain kolmen pisteen päässä vaanii Aleksi Kurvinen. Koskinen on ajanut tasaisen kauden. Ainoastaan Hyvinkään toisessa erässä nuorukainen oli vaikeuksissa ja tilille tuli vain viisi pistettä. Kurvinen puolestaan on päässyt loppukaudesta parempaan vauhtiin ja ajoi Alavudella kauden parhaan kilpailunsa. Kurvisen osakkeita sarjassa on pudottanut Siilinjärven ensimmäisen erän keskeytys.

MX2 pistetilanne TOP 5

Emil Silander 196

Matias Vesterinen 194

Kimi Koskinen 154

Aleksi Kurvinen 151

Jere Haavisto 136