Kerhon puheenjohtajan terveiset MX-Vantaa osakilpailun jälkeen

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Kauden kolmas SML Loukko.com MX-Liigan osakilpailu on takana ja ohessa järjestävän kerhon puheenjohtajan terveiset kaikille.

Alkuun hieman taustaa teille, jotka ette vielä tarkemmin tunne Etelä-Suomen Moottorikerho Ry:tä (E-SMK). Olemme vuonna 2020 perustettu juniorimotocrossiin keskittynyt kerho. Tehtävänämme on kasvattaa uusia motocross-harrastajia ja heidän taustajoukkojaan lajin pariin sekä olla mukana edistämässä lajin elinvoimaisuutta muillakin tavoin. Tämä kauden kolmas liigakilpailu oli meille järjestäjinä ensimmäinen kansallisen tason kilpailu.

Tavoitteenamme oli tehdä niin hyvä kilpailu ja tapahtuma, kuin kokemuksellamme ja kerhon porukalla on mahdollista. Halusimme myös tehdä uusia asioita ja otimme niiden osalta tietoisia riskejä onnistumisessa. Toivommekin, että saisimme teiltä paikalla olleilta runsaasti palautetta kisajärjestelyistä.

Kilpailuun ilmoittautui 385 kilpailijaa. Jos mukaan lasketaan myös Mini-MX näytöskilpailuun sekä klassikkopyörien näytösajoon osallistuneet, ylittää pyörien määrä reilusti 400. Hurja määrä!

Ilmoittautumisessa kokeilimme drive-in ilmoittautumista, jonka tarkoituksena oli helpottaa kilpailijoiden saapumista kisapaikalle. Katsastuksessa pyrimme panostamaan erityisesti siihen, että jonoa ei pääsisi syntymään ja homma sujuisi saumattomasti. Varikko oli uusissa puitteissa asfaltin päällä ja pääsimme kokeilemaan myös sitä, miten ajaminen radan ulkopuolella saadaan järjestettyä turvallisesti. Kilpailuaikataulun osalta halusimme nähdä, miten napakasti non-stop-aikataulu saadaan käytännössä toimimaan.

Tahdoimme tuoda viikonloppuun myös totuttua enemmän tapahtumaa. Perjantai-iltana varikolla väkeä viihdytti Rene Rannikko ja lauantain junnupäivänä kisakansaa viihdytti erityisesti nuorison suosiossa oleva Biisonimafia kahdella erillisellä show’lla. Mini-MX näytöskilpailu oli monelle osallistujalle ensimmäinen kisakosketus ja heidän intoaan ja sinnikkyyttään radalla oli ilo seurata. Sunnuntaina virikkeitä päivään tarjosi klassikkomotocross-pyörien näyttely ja näytösajo sekä sivuvaunukyyditys.

Viikonlopun läpivienti vaati lukemattoman monta pitkää talkoopäivää ja valmistelutyötkin jokusen puhelun. Haluan kiittää kaikkia, ketkä osallistuivat panoksellaan viikonlopun mahdollistamiseen. Kiitos kymmenille talkoolaisille, jotka teitte hyvää lajille ja sen harrastajille. Kiitos ystävyysseurallemme Vantaan Moottorikerho Ry:lle ja Pasi Jaatiselle mahdollisuudesta järjestää kilpailu tulevalla MM-radalla. Kiitos joustavuudesta ja motocross-sydämestä Sami Lappalaiselle ja Kart In Clubille modernista, asfaltoidusta varikosta. Kiitos Moottoriliitto, MX-lajiryhmä sekä promoottori avusta ja taustatuesta. Kiitos classic ryhmä, Kunnaksen veljekset sivuvaunukyydityksestä, Biisonimafia. Kiitos palkinnoista Rush, Savaste, Rannikko, Haavisto, Nissinen, Mäkinen, Yoko. Kiitos kaikki tapahtumasponsorit. Tiedämme kaikki, että ilman teitä tätä ei olisi voitu tehdä.

Vieraat tekevät juhlan, sanotaan. Kiitos teille kilpailijat, huoltojoukot sekä runsaslukuinen yleisö, jotka olitte paikalla. Teille tämä tapahtuma järjestettiin.

Toivotan mukavaa kauden jatkoa kaikille. Nähdään tulevissa kilpailuissa ja ehdottomasti myös junioreiden MM-kilpailuissa Vantaalla 26.-28. elokuuta.

 

Terveisin,

Markku Laaksonen

Puheenjohtaja

Etelä-Suomen Moottorikerho Ry