Keljo puomin takana Yyterissä

Teemu Keljon nähdään pitkästä aikaa motocrossradoilla kisaamassa.
Kuva
Jani Hovi
Teemu Keljo tekee paluun motocrosskilpailuihin sunnuntaina Yyterissä, jossa mies nähdään MX1-luokan SM-kilpailussa mukana.

Reilut puolitoista vuotta sitten Teemu Keljo valmistautui vauhdilla vuoden 2018 motocrosskauteen, kunnes kaatui harjoituksissa ja hänen olkapäänsä loukkaantui tilanteessa. Edessä oli pitkä sairasloma ja tuona aikana Keljo teki päätöksen, että hänen motocrossuransa on ohi. Tamperelainen löysi uuden harrastuksen crossfitin parista, jossa hän aloitti myös kilpailemisen. Moottoripyörällä Keljo ei ollut ajanut puoleentoista vuoteen, kunnes sai puhelun reilu viikko sitten ystävältään, joka pyysi häntä ajamaan SM-sarjan päätöskilpailun Yyterissä.

- En heti luvannut mitään, vaan sanoin, että täytyy käydä kokeilemassa miltä ajaminen tuntuu. Onneksi ajovarusteeni ovat yhä tallella ja pääsin testaamaan ajamista lainapyörällä. Sehän tuntuikin taas todella mukavalta ja innostuin lähtemään mukaan Yyteriin, Keljo kertoi.

Keljo on käynyt nyt ajamassa pari kertaa ja ajoipa mies Kaanaassa sarjacrossitkin tiistaina.

- Parilla ajokerralla eivät edes kädet puutuneet, mutta sitten sarjacrosseissa ensimmäisessä erässä ne kyllä puutuivat. Toisessa erässä sitäkään ongelmaa ei enää ollut ja yritin ajaa koko ajan omalla mukavuusalueellani, enkä yrittänyt liikaa. Erän alussa onnistuin pitämään Roni Kytösen parin kierroksen ajan takanani, mutta sitten kun häni meni ohitseni, pakeni hän saman tien horisonttiin. Vauhti ei tietenkään riitä hänen kyytiinsä, mutta pystyin ajamaan muuten ihan hyvin. Ajaminen on ollut todella mukavaa, mutta kaikki huolto- ja pesuhommat ajokertojen jälkeen muistuttivat taas minua lajin todellisesta työmäärästä.

Motocrossuransa aikana Keljo oli tunnettu todella kovasta harjoitusmotivaatiostaan ja sen saman motivaation hän on vienyt myös crossfitin puolelle. Kaikki Keljon tuntevat ja häntä sosiaalisessa mediassa seuraavat tietävät miehen ottavan uuden lajinsa tosissaan. Sen myötä kunto ei Keljolta tule loppumaan sunnuntaina Yyterin hiekkalaarissakaan.

- Olen tällä hetkellä fyysisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan. Ajokuntoni ei kuitenkaan ole sitä luokkaa, mitä se on aikoinaan ollut. Ajaminen on niin täysin eri hommaa kuin mikään muu, Keljo pohtii.

Yyterissä ajetaan viikonloppuna viimeistä kertaa, ennen kuin rata suljetaan lopullisesti. Tämä on yksi syy, miksi Keljo nähdään myös radalla.

- En olisi lähtenyt kisoihin mihinkään muualle. Olen aina nauttinut Yyterin radasta ja sinne on aina ollut todella hienoa mennä ajamaan. Lähden pitämään hauskaa kisoihin ja samalla on todella mukava nähdä kavereita, joita en ole nähnyt puoleentoista vuoteen, Keljo päätti.