Kåsan kaasutellaan kosteissa olosuhteissa

Kuva
Pekka Viljakainen
Novemberkåsan ajetaan viikonloppuna Gävlessä paikoin kosteissa olosuhteissa. Suomalaisista kisassa mukana nähdään Jesse Viljakainen.

Legendaarinen Novemberkåsan ajetaan tänä viikonloppuna Ruotsissa. Kisassa mukana nähdään tällä kertaa Ruotsin kaksi nuorta huippua, jotka ajoivat kaksi viikkoa sitten Gotland Grand Nationalissa myös kärkeen. Tällä kertaa Albin Elowson lähtee ehkä suurimpana suosikkina kisaa, mutta Mikael Persson on yhtälailla suurin suuri suosikki.

Suomalaisista tänä vuonna kisassa mukana nähdään Jesse Viljakainen. Kilpailuun aktiivisesti valmistautunut Viljakainen matkusti eilen Ruotsiin ja on ollut tänään tutustumassa reittiin.

- Reitti näyttää paikoin melkoisen kostealta ja yöllä joutuu varmasti katsomaan tarkasti, mistä voi ajaa. Tilaa näissä paikoissa kyllä on, mutta yleisöä tulee varmasti paikkoihin paljon ja mielellään yrittävät ohjata kuljettajat syvimpiin reikiin, Viljakainen nauroi.

d

s

Viljakainen on tänään käynyt tutustumassa kierroksen ensimmäiseen maastokokeeseen ja kolmanteen maastokokeeseen, jotka ovat ennakkotiedojen mukaan haastavimmet.

- Varmaan tuo ykköspätkä kestää sellaiset puoli tuntia, jos ei ole mitään ohjelmaa. Mutta sitten siellä saa vierähtämään helposti tunninkin, kun rupeaa nostelemaan. Itse lähden liikkeelle sillä ajatuksella, että pääsisin vaan maaliin. Kisa on todella pitkä ja täyttä vauhtia ei pysty ajamaan koko kisaa. Tai varmaan kärki lähtee ajamaan täysiä alusta lähtien, mutta itse ajattelin lähteä ajamaan sellaista CC-kisan vauhtia, Viljakainen jatkoi.

Kilpailuun starttaa mukaan yhteensä 148 kuljettajaa. Kisa käynnistyy huomenna aamulla yhdeksän aikaan. Tuolloin ajetaan yksi täysi kierros, joka pitää sisällään neljä maastokoetta. Näiden lisäksi kierroksen ensimmäinen maastokoe ajetaan vielä toiseen kertaa. Ensimmäisen kuljettajat ovat päiväosuuden maalissa 14:40. Iltaosuus käynnistyy klo 17 ja silloin kierretään reitti kahteen kertaan ja kierroksen ensimmäinen maastokoe vielä kolmanteen kertaan. Ensimmäiset kuljettajat ovat aikataulun mukaan maalissa aamuyöllä hieman ennen kello kolmea.